Potrivit sursei citate, atunci când companiile au fost victimele infracţionalităţii cibernetice, în 29% dintre cazuri atacul de tip DDoS a făcut, de multe ori, parte din tacticile de atac.
‘De exemplu, 26% dintre companiile care au suferit pierderi de date în urma unui atac cu ţintă precisă au menţionat DDoS printre vectorii de atac. În ansamblu, 56% dintre participanţii la studiu au fost de părere că atacurile DDoS au fost doar un mod de a disimula alte activităţi ilegale. Peste jumătate dintre companiile chestionate (56%) cred că atacul DDoS a fost folosit ca paravan pentru alte genuri de criminalitate informatică, iar dintre reprezentanţii acestora o vastă majoritate (87%) a raportat că au fost şi victimele unui atac cu ţintă precisă’, se menţionează în raportul citat.
De asemenea, cercetarea de specialitate arată că, atunci când atacurile cibernetice de tip DDoS au fost folosite de către infractorii cibernetici ca tactică de inducere în eroare, companiile s-au confruntat şi cu alte pierderi, respectiv cu atacuri prin intermediul dispozitivelor mobile (81%), cu acţiuni din partea altor organizaţii (78%), phishing (75%) şi chiar cu activităţi ilegale din partea propriilor angajaţi (75%).
Atacul de tip DDoS reprezintă cea mai întâlnită formă de infracţiune cibernetică, având ca ţintă website-uri importante şi mai rar computerele personale.
Kaspersky Lab este o companie globală de securitate cibernetică, fondată în anul 1997, ce are în portofoliu, la ora actuală, peste 400 de milioane de utilizatori individuali şi 270.000 de companii – client.