Compania și-a adaptat constant activitatea la contextul general al pieței locale și la influențele internaționale de ordin macroeconomic și geopolitic, cu accent pe transformarea și adaptarea organizațională, în ceea ce privește relația cu clienții și partenerii, precum și produsele și serviciile oferite acestora. Răspunsul OMNIASIG la situația generată de conflictul armat din Ucraina a fost ferm și rapid, alăturându-se atât Crucii Roșii Române, precum și mai multor asociații non-guvernamentale locale care desfășoară în toate județele de frontieră acțiuni umanitare de sprijin a civililor ucraineni care ajung în România. În toate aceste acțiuni, au fost implicați direct și angajați ai companiei, ca voluntari, oferind tot sprijinul necesar vecinilor noștri din Ucraina.
Valoarea totală a primelor brute subscrise de companie în primul trimestru al anului a fost de peste 500 milioane lei, în creștere cu peste 40% comparativ același interval anterior. Valoarea totală a despăgubirilor plătite de companie în acest interval s-a ridicat la peste 250 milioane lei.
„Rezultatele noastre din acest prim trimestru au înregistrat un avans important, bazat pe un cumul de factori indus în aceeași măsură de transformările prin care trece industria asigurărilor în prezent, precum și pe strategia OMNIASIG orientată către un răspuns optim și rapid la nevoile de asigurare ale clienților și partenerilor noștri, care sunt în căutarea unui asigurător stabil, puternic, de încredere și mereu la dispoziția asiguraților noștri. În paralel cu obiectivele noastre de business pentru 2022, ne axăm în egală măsură și pe componenta de responsabilitate socială. Acționăm cu solidaritate, implicându-ne mereu în sprijinul comunității și a celor care au nevoie, focusul nostru în această perioadă fiind atât pe campaniile umanitare de ajutorare și susținere a refugiaților ucrainieni, precum și a educației în comunitățile defavorizate din țară.”, a declarat Mihai Tecău, preşedinte director general Omniasig.
În primul trimestru al anului, interesul față de Asigurările de Sănătate a continuat să crească, astfel că și valoarea primelor brute subscrise pe această linie a crescut puternic. Tot o creștere, dar la un nivel mai redus, s-a remarcat și în cazul segmentului Property (asigurările de incendiu și calamități naturale).
Asigurările auto, Casco și RCA, au înregistrat în această perioadă o creștere, atât a primelor brute subscrise, cât și a despăgubirilor plătite.
Numărul de reclamații înregistrate unic per petent și per caz de către Omniasig Vienna Insurance Group în primul trimestru al acestui an a fost de 138, în timp ce numărul reclamațiilor soluționate favorabil a fost de 25, restul fiind neîntemeiate. Raportat la numărul polițelor de asigurare emise de companie şi care nu au fost anulate, numărul de petiții înregistrate unic per petent și per caz reprezintă doar 0,044% dintre acestea. Totodată, raportat la numărul de dosare de daună notificate în această perioadă, numărul de reclamații înregistrate unic per petent și per caz reprezintă 0,187% dintre acestea.
Omniasig evaluează, începând cu anul 2015, nivelul calității serviciilor oferite clienților prin sistemul de măsurare Net Promoter Score (NPS) validat la nivel internațional. Astfel, clienții care au avut un dosar de daună la Omniasig sunt rugați să evalueze experienţa avută şi modalitatea de instrumentare a daunei, satisfacţia asiguratului şi calitatea serviciilor oferite fiind măsurate într-un sistem eficient, pe o scală de la 1 la 10. Rezultatul NPS cumulat în primul trimestru a fost de 87,23%.