59 de intersecţii din Capitală ar putea fi conectate anul acesta la sistemul inteligent de semafoare

Economica.net
12 02. 2017
cc7442393b454a05afaf62a56080b1e7_12449200

În prezent sunt 192 de intersecţii în Sistemul de Management al Traficului din Bucureşti (BTMS), dintre care 24 de intersecţii fără comuncaţii din cauza unor defecţiuni aflate în curs de remediere.

„Pentru 2017, Administraţia Străzilor are în plan introducerea în sistem centralizat a unui număr de 59 de intersecţii de pe 5 artere importante: Colentina, Camil Ressu cu Theodor Pallady, 13 Septembrie cu Prelungirea Ghencea, Calea Griviţei cu Bucureştii Noi şi Şoseaua Giurgiului”, a declarat Alin Vieru.

Chiar dacă anul acesta vor fi introduse în sistemul centralizat încă 59 de intersecţii, Capitala va continua să aibă aproape jumătate din intersecţiile semaforizate neconectate la BTMS.

În Municipiul Bucureşti există 434 de intersecţii semaforizate. Dintre acestea, un număr de 171 de intersecţii făceau parte din sistemul BTMS (Bucharest Traffic Management System) la finele lui 2015.

Cele mai aglomerate cinci intersecţii din Capitală sunt Unirii, Universitate, Romană, Ştefan cel Mare cu Barbu Văcărescu, Titulescu cu Banu Manta.

Mai puţine reclamaţii

În ciuda plângerilor şoferilor, potrivit cărora se circulă din ce în ce mai greu în Bucureşti, reprezentanţii Administraţiei Străzilor spun că în 2016 s-au înregistrat 394 de sesizări cu privire la semafoare, cu 20% mai puţine faţă de 2015.

Una dintre intersecţiile unde se stătea foarte mult la semafor era şi cea de lângă palatul prezidenţial de la Cotroceni. „În sesizările cetăţenilor s-a regăsit şi intersecţia de la Cotroceni, dar această problemă a fost remediată. În prezent această intersecţie se regăseşte în cele 192 de intersecţii colerate în BTMS”, au precizat reprezentanţii ASB.

Potrivit lor, în decursul anului 2016, Administraţia Străzilor Bucureşti a schimbat componente ale instalaţiilor de semaforizare în majoritatea intersecţiilor unde au existat reclamaţii ale cetăţenilor. De asemenea, au fost corelate cu sistemul de management al traficului şi cele 13 intersecţii aferente Bulverdului Iuliu Maniu.

Parteneriatul cu Waze, tot la faza de tratative

Pentru optimizarea timpilor de semaforizare în intersecţiile care nu sunt conectate la sistemul inteligent de dirijare a traficului, Primaria Capitalei anunţa anul trecut anul trecut un parteneriat cu platforma Waze.

Parteneriatul nu s-a încheiat însă nici până acum, deşi anul trecut se afla în faza de „tratative înaintate”.

„În prezent, parteneriatul cu Waze se află în analiză privind termenii de colaborare”, au menţionat reprezentanţii de la Administraţia Străzilor Bucureşti.