Știința și tehnologia sunt condițiile care permit realizarea agriculturii, iar 5G digitalizează terenurile fizice. Tehnologiile de teledetecție IoT și satelit sunt folosite pentru a construi un sistem digital de terenuri agricole, transformând activitățile fermierului în a privi ecranul și a înțelege datele.
Tehnologiile de date mari și cloud computing se pot utiliza pentru a construi un sistem inteligent de gestionare și luare a deciziilor pentru a testa și înscrie întregul proces de plantare a orezului, spre exemplu. Pentru a lansa în timp util avertizări timpurii despre boli, dăunători și ierburi și pentru a oferi soluții inteligente. În același timp inteligența artificială și tehnologia de navigație prin satelit se pot folosi pentru a direcționa dronele și roboții de teren.
5G permite noii ere a agriculturii inteligente să realizeze automatizarea și inteligența deplină. Pe baza 5G, senzorii și camerele sunt utilizate pentru a colecta, transmite și analiza date din spațiu, sol și aer în timp real. Afișajul vizualizat permite urmărirea în timp real a creșterii culturilor și monitorizarea bolilor și a dăunătorilor, prognozarea recoltei culturilor și direcționarea dronelor și a roboților de câmp. Astfel, transformarea radicală a scenariilor agricole grele vor face din activitatea fermierilor o profesie de invidiat pe termen mediu și lung.
În era 5G, agro-IoT va deveni mult mai popular. Diferiti senzori bazați pe Internet of Things vor fi aplicați pe terenurile agricole la un pret mai mic. Fermele inteligente bazate pe IoT vor fi construite pentru a oferi sisteme eficiente de transmitere a datelor pentru a furniza în timp util informații despre creșterea culturilor, îmbunătățind calitatea și randamentul acestora. Astfel se va putea ghida mai eficient producția și plantarea agricolă, astfel încât eficiența producției în sine să fie mult îmbunătățită.