„În prezent, vin turişti pentru turismul de sănătate, dar majoritatea vin la recomandarea prietenilor. Anul trecut au fost peste 60.000 de turişti pe partea de chirurgie plastică, stomatologie, oftalmologie, protezare cardiacă, protezare ortopedică. Cele mai căutate au fost stomatologia, chirurgia plastică şi oftalmologia“, a spus Emilian Imbri, consilier al ministrului Dezvoltării Regionale şi Turismului. la Târgul Internaţional de Turism de la Berlin, citat de Agerpres.
Până la mijlocul anului 2012, se intenţionează să fie oferite alte pachete turistice cu aceste servicii, potrivit oficialului MDRT, studiile internaţionale arătând că doar turismul de sănătate poate aduce până la 2% din PIB, dacă e bine realizat, potrivit Agerpres.
Delta Dunării conduce topul destinaţiilor turistice cu cea mai mare creştere (62%) a numărului de turişti străini, în 2011, în timp ce Capitala a înregistrat cea mai mare creştere (24,3%) în preferinţele turiştilor români, informează, duminică, Ministerul Dezvoltării, citând un raport al Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare în Turism (INCDT).
Cele mai însemnate evoluţii ale numărului de turişti străini, în anul 2011, au fost înregistrate în Delta Dunării (62%), staţiunile balneare (20,3%), oraşele reşedinţă mari (18%), staţiunile montane (12,4%) şi Bucureştiul (8,1%), arată datele INCDT.
Pe ansamblu, România a atras anul trecut cu 12,8% mai mulţi turişti străini faţă de anul anterior.
Citește mai mult în Agerpres.