Programul oferă un număr de 27 de locuri pentru absolvenţii de studii superioare de licenţă/master, masteranzi în curs, pe următoarele domenii/specializări: Inginerie electrică; Inginerie energetică; Ingineria sistemelor; Calculatoare şi tehnologia informaţiei; Inginerie electronică, Telecomunicaţii şi tehnologii informaţionale; Fizică/Fizică tehnologică/Inginerie fizică; Inginerie mecanică; Economie; Chimie/Inginerie chimică, scrie Agerpres.
„Prin proiectele de investiţii pe care Nuclearelectrica le are, Retehnologizarea Unităţii 1, Proiectul Unităţilor 3 şi 4, dezvoltarea reactoareleor modulare mici, oferim tinerilor din România oportunităţi extraordinare de carieră. Tinerii au ocazia de a se forma şi de a-şi valorifica potenţialul în ţară, într-o companie cu un rol esenţial în asigurarea securităţii energetice a României şi într-o echipă de profesionişti recunoscută internaţional, dornică să împărtăşească din experienţă, să formeze noi profesionişti, să ofere mentorat”, a spus Cosmin Ghiţă, directorul general al SNN.
Potrivit acestuia, industria nucleară oferă posibilităţi unice de carieră, dezvoltare continuă, pachete motivante, dar mai presus de toate oferă mândria de a contribui la proiecte cu rol major pentru România.
„În evenimentele noastre de atragere a tinerei generaţii, am întâlnit tineri inteligenţi, motivaţi, dornici şi capabili să crească şi să lucreze în România. Nuclearelectrica le oferă în România tot ce au nevoie pentru o carieră de succes”, a adăugat el.
Programul de internship CNE Cernavodă are ca scop dezvoltarea oportunităţilor de carieră, identificarea, recrutarea şi formarea unei noi generaţii de specialişti în industria nucleară ca parte a strategiei investiţionale până la nivelul anului 2031.
Asigurarea resurselor umane pentru companie prin raportare la proiectele de investiţii pe termen mediu şi lung este o prioritate pentru Nuclearelectrica.
Strategia de investiţii a SNN pentru următorii 10 ani are în vederea dezvoltarea a 3 proiecte strategice, retehnologizarea Unităţii 1 CNE Cernavodă, Proiectul reactoarelor 3 şi 4, proiectul reactoarelor modulare mici, în valoare de aproximativ 9 miliarde Euro, iar implementarea programului de internship la CNE Cernavodă contribuie la creşterea unei noi generaţii de nuclearişti, prin atragerea, retenţia şi formarea tinerilor din România, prin valorificarea potenţialului acestora.