60% dintre antreprenori intenţionează să crească numărul de angajaţi în 2016 – EY

Circa 60% dintre companiile de tip antreprenorial intenţionează să crească numărul salariaţilor în acest an, marcând un salt procentual semnificativ faţă de nivelul de 47% din 2015.
Economica.net - mie, 08 iun. 2016, 09:20
60% dintre antreprenori intenţionează să crească numărul de angajaţi în 2016 - EY

Acest procent (59%) este de peste două ori mai mare faţă de cel al corporaţiilor (28%) care îşi propun să facă angajări în acest an, conform studiului EY Global Job Creation Survey 2016, lansat în cadrul evenimentului EY World Entrepreneur Of The Year, care are loc în aceste zile la Monte Carlo.

Sondajul EY, derulat în rândul a 2.700 de antreprenori din întreaga lume, evidenţiază faptul că antreprenorii care pun accent pe tehnologii disruptive sau pe inovaţie fac angajări într-un ritm mult mai rapid faţă de restul antreprenorilor respondenţi.

În România, 71% din oamenii de afaceri, reprezentând atât companii străine, cât şi cu capital românesc, respondenţi la începutul anului în cadrul unui studiu EY, intenţionau să crească numărul de angajaţi în 2016. 64% din totalul numărului de angajaţi în cadrul companiilor active lucrează în companii antreprenoriale româneşti, conform unei cercetări lansate anul trecut.

‘Inovaţiile tehnologice transformă industrii şi modele de afaceri. Aceste evoluţii rapide vor avea un impact semnificativ asupra pieţei forţei de muncă, asupra sistemelor educaţionale şi vor genera provocări serioase la adresa sistemelor de reglementare. În acest climat dominat de incertitudine şi schimbare, antreprenorii sunt cei care văd oportunităţi şi continuă să genereze locuri de muncă într-un ritm mai mare faţă de restul angajatorilor’, afirmă Bogdan Ion, country managing partner, EY România.

Studiul semnalează că, luând în considerare schimbările anticipate de pe piaţa muncii în 2016, antreprenorii estimează o creştere a forţei lor de muncă cu 9,3% şi se aşteaptă ca 12% dintre angajaţii noi să fie tineri aflaţi la primul loc de muncă. Inovaţia şi tehnologiile disruptive generează noi locuri de muncă

Conform studiului, cu cât o companie pune mai mult accentul pe inovaţie, cu atât creşte numărul angajaţilor într-un ritm mai rapid.

Companiile antreprenoriale care generează schimbarea regulilor sectorului în care activează (companii disruptive) se aşteaptă la o creştere de 18% a forţei lor de muncă în 2016, ceea ce reprezintă un procent dublu faţă de cifra medie globală.

‘Rezultatele studiului trag un semnal de alarmă pentru companiile care nu se concentrează pe inovaţie, schimbare sau strategii de business neconvenţionale, deoarece riscă să fie depăşite de jucătorii disruptivi, cei despre care studiul ne arată că urmăresc angajarea de talente care să-i ajute să-şi crească rapid afacerea’, a arătat Alexandru Lupea, partener şi strategic Growth Markets Leader, EY România.

EY Global Job Creation Survey 2016 a fost realizat pe baza unui eşantion de antreprenori din 12 pieţe cheie, precum şi prin intermediul informaţiilor primite de la 245 dintre cei mai dinamici antreprenori la nivel global – alumni ai programului EY Entrepreneur Of The Year.

Rezultatele cumulează răspunsurile unui număr de 2.673 de antreprenori din Germania, China, India, Franţa, Brazilia, Japonia, Australia, Canada, Marea Britanie, Statele Unite, Africa Sub-Sahariană şi regiunea MENA.

EY este una dintre cele mai mari firme de servicii profesionale la nivel global, cu 212.000 de angajaţi în peste 700 de birouri din 150 de ţări şi venituri de aproximativ 28,7 miliarde de dolari în anul fiscal încheiat la 30 iunie 2015.

În România, EY este unul dintre liderii de pe piaţa serviciilor profesionale încă de la înfiinţare, în anul 1992. Cei peste 650 angajaţi din România şi Republica Moldova furnizează servicii integrate de audit, asistenţă fiscală, asistenţă în tranzacţii şi servicii de asistenţă în afaceri către companii multinaţionale şi locale.

Te-ar mai putea interesa și
Deși România mai are la dispoziție doar 63% din volumul de gaze depozitat, Burduja, ministrul Energiei, spune că nu sunt probleme
Deși România mai are la dispoziție doar 63% din volumul de gaze depozitat, Burduja, ministrul Energiei, spune că nu sunt ...
Ministrul Energiei Sebastian Burduja a afirmat că nu există riscul ca rezervele de gaze ale României pentru iarnă să fie insuficiente. Fără să-l numească, Burduja îl acuză pe Călin......
Calea ferată, neimportantă pentru autorități. Doar 633 km din 10.611 modernizați în 35 de ani
Calea ferată, neimportantă pentru autorități. Doar 633 km din 10.611 modernizați în 35 de ani
Situația căilor ferate din România nu bună, dacă este să privim câți kilometri au fost modernizați după Revoluție, ...
Transnistria: Situația devine critică. Lipsa gazului rusesc creează mari probleme pentru regiunea separatistă
Transnistria: Situația devine critică. Lipsa gazului rusesc creează mari probleme pentru regiunea separatistă
Peste 51.000 de gospodării din Transnistria au rămas fără gaz, iar 1.500 de blocuri de locuinţe nu au căldură şi ...
Nesiguranță, dar optimism în Europa, în legătură cu tarifele ce vor fi impuse de Trump
Nesiguranță, dar optimism în Europa, în legătură cu tarifele ce vor fi impuse de Trump
Piețele europene s-au închis luni în creștere, deoarece optimismul investitorilor a fost alimentat de un raport care ...