7 companii mondiale care deţin aproape orice marcă cosmetică

În calitate de consumatori, ne place să credem că facem alegeri de marcă în cunoștință de cauză și cumpărăm doar de la ei, mai ales când vine vorba de achiziții personale, cum ar fi produse de înfrumusețare.
Ion Dobreanu - lun, 20 dec. 2021, 14:43
7 companii mondiale care deţin aproape orice marcă cosmetică

Se pare însă că 182 de mărci de produse cosmetice, pe care le putem comanda cu încredere de pe Makeup.ro, sunt conduse de 7 mari producători. Descoperă în cele ce urmează un infografic care prezintă toate mărcile mondiale de produse cosmetice și companiile-mamă.

Aceste șapte companii gigantice – Estée Lauder, L’Oréal, Unilever, Procter and Gamble, Shiseido, Johnson și Johnson și Coty – angajează mii de oameni din întreaga lume și generează venituri de miliarde de dolari în fiecare an. Ei sunt, de asemenea, responsabili de modul în care produsele cosmetice ne sunt publicate și ne creează noi viziuni asupra frumuseții.

Aceste șapte conglomerate dețin mai multe sub-mărci și domină întreaga piață mondială.

 

Companiile Estée Lauder includ 24 de mărci de produse cosmetice, precum: Donna Karan, Michael Kors, Tom Ford, Tommy Hilfiger și Tory Burch. Fiecare dintre aceste mărci oferă propria linie de produse cosmetice și / sau produse de îngrijire și igienă.

De asemenea, conduc o mulțime de companii cosmetice, cum ar fi: Aveda, Bobbi Brown, Clinique, La Mer și MAC Cosmetics.

Potrivit unui studiu financiar, vânzările de produse cosmetice ale Estée Lauder au totalizat 11,3 miliarde de dolari în ultimul an.

 

L’Oréal deține cele mai multe mărci și anume 39 la număr, incluzând branduri cunoscute, precum: Lancôme, Maybelline, Urban Decay, Garnier, Essie și The Body Shop.

Filialele acestora includ brandurile scumpe de îngrijire a pielii și a părului Pureology, La Roche-Posay și SkinCeuticals.

Vânzările companiei din ultimul an au fost de peste 27,6 miliarde de dolari, potrivit statisticilor.

 

Unilever deține 38 de mărci de produse cosmetice, iar multe dintre acestea sunt produse de bază în farmaciile din SUA, inclusiv Nexxus, Ponds, TIGI, Dove, Vaseline și Lever 2000.

Unilever are, de asemenea, mai multe mărci care sunt populare în afara SUA, inclusiv Fair & Lovely.
Unilever a avut anul trecut vânzări de peste 58,2 miliarde de dolari, din care 22,3 miliarde de dolari au provenit din produse de înfrumusețare.

 

Procter & Gamble deține 9 mărci de frumusețe și se concentrează pe Branduri mari, precum: Head & Shoulders, Herbal Essences, Olay și Gillette.

Potrivit unor statistici, compania a câștigat 76 de miliarde de dolari în vânzări corporative, din care 18 miliarde de dolari au provenit din vânzări de produse cosmetice. În 2016, corporația a vândut mai multe mărci de produse cosmetice către Coty.

 

Coty a intrat pe piață ca noul lider pe segmentul produselor cosmetice cu 33 de mărci. După achiziționarea mărcilor de la Procter & Gamble, Coty deține acum numeroase produse majore, inclusiv OPI, Rimmel, Covergirl și vinde produse iconice de igienă și îngrijire cu numele Katy Perry, David Beckham și Beyoncé.

În ultimul an, Coty a generat vânzări de produse de înfrumusețare de circa 4,3 miliarde de dolari.

 

Shiseido – un cunoscut brand de îngrijire a pielii în sine – deține alte 30 de mărci de frumusețe, inclusiv bareMinerals, Nars și Laura Mercier.

Majoritatea sunt mărci puțin cunoscute în SUA, inclusiv Majolica japoneză Majorca, Ettusais, Maquillage și Aqua Label, care se pretind, de asemenea, că sunt produse de albire a pielii.

Potrivit unor investigații, corporația japoneză a vândut produse cosmetice în valoare de 6,3 miliarde de dolari în ultimul an.

 

În cele din urmă, ultima marcă importantă din această listă- Johnson și Johnson – deține doar nouă mărci de produse cosmetice. Ceea ce îi lipsește cantitativ, compensează cu faimosul său nume. Printre mărcile companiei se enumeră Aveeno, Neutrogena, Clean and Clear și RoC și altele. Compania a câștigat, de asemenea, 7,1 miliarde de dolari în îngrijirea pielii.

Te-ar mai putea interesa și
Marcel Ciolacu: Planul pentru reducerea deficitului va fi mai întâi prezentat coaliției și după aceea va fi trimis la COmisia Europeană
Marcel Ciolacu: Planul pentru reducerea deficitului va fi mai întâi prezentat coaliției și după aceea va fi trimis la ...
Preşedintele Partidului Social Democrat Marcel Ciolacu a declarat sâmbătă, la Cornu, că ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, nu i-a prezentat încă planul de măsuri pentru reducerea......
Autoritățle americane și-au dat acordul pentru ca gigantul american BlackRock să poată prelua pentru 12,5 miliarde de dolari compania Global Infrastructure Partners
Autoritățle americane și-au dat acordul pentru ca gigantul american BlackRock să poată prelua pentru 12,5 miliarde de ...
Comisia Federală de Reglementare a Energiei din Statele Unite a aprobat vineri tranzacția prin care fondul american de ...
Chrysler va rechema în service aproximativ 1,2 milioane de mașini din SUA din cauza unei probleme la sistemul ABS
Chrysler va rechema în service aproximativ 1,2 milioane de mașini din SUA din cauza unei probleme la sistemul ABS
Marca de automobile Chrysler, deținută de grupul Stellantis, recheamă aproximativ 1,2 milioane de vehicule din SUA din ...
Goldman Sachs se așteaptă ca OPEC+ să-și crească producția începând cu luna decembrie
Goldman Sachs se așteaptă ca OPEC+ să-și crească producția începând cu luna decembrie
Banca americană Goldman Sachs a anunțat vineri că și-a ajustat estimările privind producția de petrol realizată de ...