750.000 de specialişti IT necesari în UE până în 2020

Conform unui studiu realizat de Uniunea Europeana in cadrul programului DigiComp se estimeaza ca pana in anul 2020 va exista un deficit de 750.000 specialisti IT in cadrul Uniunii Europene. Acest lucru va insemna fie exportul unor activitati IT catre tari din afara UE (India, Statele Unite, etc.), fie va genera investitii in dezvoltarea profesionala a angajatilor pentru a putea suplini acest deficit.
Economica.net - vin, 07 apr. 2017, 16:49
750.000 de specialişti IT necesari în UE până în 2020

14.000 de companii cu obiect de activitate IT&C si aproximativ 100.000 de angajati

Profitand de aceasta pozitionare solida, Romania a exportat in 2015 servicii IT in valoare de 1.5 miliarde EURO (aproximativ 10% din ponderea exportului de servicii). Cum am ajuns la aceste perfomante solide? 3 factori cheie au influentat pozitiv aceasta evolutie: pregatirea foarte buna din punct de vedere profesional a angajatilor, investitiile majore in infrastructura IT (Data Centers, fiber optics backbones, laboratoare de cercetare, etc.) si flexibilitatea companiilor romanesti in dezvoltarea solutiilor oferite catre clienti.

Romania este pregatita sa absoarba o parte dintre aceste proiecte, investind puternic pentru viitor. Si noi, la AdNet, doar in ultimii doi ani am realizat o serie de investitii care speram sa ne pozitioneze ca un lider in domeniul serviciilor de cloud si data center.

AdNet a inaugurat primul data center modular din Estul Europei, folosind cel mai noi tehnologii si cu eficienta energetica maxima. Tinta noastra este sa avem PUE 1.3 la incarcare maxima. Ce avantaj aduce clientilor? Un data center efficient din punct de vedere energetic, care ajuta companiile sa isi sustina la maxim strategia „verde”, dar si un cost redus pentru serviciile de colocare. Am inaugurat o a doua locatie, in Cluj Napoca („Silicon Valley” al Romaniei), ca sa putem deservi mai usor piata locala, dar si ca sa putem furniza servicii de back-up, disaster recovery si business continuity (avem inclusiv spatii de birouri disponibile pentru clientii nostri) folosind exclusiv infrastructura proprie. Si pentru ca piata de servicii de data center si cloud este foarte receptiva la solutiile noastre, in curand vom inaugura un al treilea Data Center.

AdNet propune solutii de virtualizare folosind una dintre cele mai performante platforme: VM Ware. CISCO UCS ne asigura puterea de procesare iar storage-ul HPE 3PAR ne asigura viteza si robustetea platformei. O platforma foarte flexibila care ne permite sa furnizam cele mai performante solutii de cloud: IaaS, PaaS si DaaS. Sistemul de protectie DdoS furnizat de Arbor Networks impreuna cu solutia de distribuire a traficului (load balancing) furnizata de A10 Networks ne ajuta sa oferim cele mai „curate” (clean) si rapide conexiuni catre serviciile furnizate de data center-ele AdNet.

Am restructurat game de produse furnizate de AdNet, care au fost gandite astfel incat sa ajute companiile sa isi imbunatateasca si sa isi dezvolte cat mai usor infrastructura IT pe care functioneaza aplicatiile necesare business-ului propriu. Principalele tinte ale noilor produse au fost: eficienta maxima si flexibilitate.

Am inaugurat si noul website, www.adnettelecom.ro, gandit in asa fel incat clientilor sa le fie cat mai usor sa isi aleaga cele mai bune produse pentru necesitatile lor, dar si sa le comande cat mai rapid, astfel incat timpul de livrare al produsului catre client sa fie minim.

Am investit in resursele umane. Orice platforma, oricat de buna, nu are nicio valoare fara oameni. Oameni care stiu sa propuna clientilor cele mai bune si mai eficiente solutii, oameni care stiu sa raspunda foarte rapid la problemele de suport. Vrem sa ajutam clientii nostri sa isi diminueze costurile cu infrastructura IT si sa le permitem sa isi concentreze resursele pe ceea ce conteaza cel mai mult pentru ei: „core business-ul” propriu!

 

Te-ar mai putea interesa și
llie Bolojan, intervenție publică rară. Apel către Ciucă, Geoană și Lasconi, pentru „o soluție în al 11-lea ceas”
llie Bolojan, intervenție publică rară. Apel către Ciucă, Geoană și Lasconi, pentru „o soluție în al 11-lea ceas”
Preşedintele Consiliului Judeţean Bihor, liberalul Ilie, Bolojan, nominalizat de trei candidaţi la preşedinţie drept posibil prim-ministru, face un apel către Nicolae Ciucă, Mircea Geoană şi......
Citroen țintește din nou succesul Dacia. Viitorul C4 va concura cu Dacia Duster
Citroen țintește din nou succesul Dacia. Viitorul C4 va concura cu Dacia Duster
Marca Citroen a grupului Stellantis devine tot mai clar, de la un an la altul, un concurent pentru Dacia. Viitorul model ...
Alexandru Rafila: Descentralizarea rezidenţiatului continuă, universităţile se vor ocupa direct de organizarea sa
Alexandru Rafila: Descentralizarea rezidenţiatului continuă, universităţile se vor ocupa direct de organizarea sa
Descentralizarea rezidenţiatului demarată în urmă cu un an va continua, universităţile urmând să se ocupe direct ...
Piața suplimentelor alimentare din România va ajunge la la peste 670 de milioane de euro, în 2024
Piața suplimentelor alimentare din România va ajunge la la peste 670 de milioane de euro, în 2024
Un român cheltuiește, în medie, 35,42 euro pe suplimente alimentare față de 89 de euro cât este consumul pe cap de ...