Cât câştigă inspectorii Antifraudă. Se fac angajări

Ajunşi spaima buticarilor şi cârciumarilor din toată România, mulţi dintre agenţii Antifraudă câştigă salariul mediu pe economie. 
Economica.net - lun, 04 mai 2015, 21:02
Cât câştigă inspectorii Antifraudă. Se fac angajări

Până pe 6 mai au loc înscrierile pentru ocuparea a 159 posturi de inspectori antifraudă în cadrul DGAF, scoase la concurs de ANAF. Detalii găsiţi aici.

Salariile inspectorilor Antifraudă variază între 1.700 de lei, pentru un debutant, şi 4.000 de lei, spun surse din ANAF.

„Scopul nostru, şi al fiecărui inspector antifraudă, este construirea unui viitor sigur, în care comunitatea beneficiază de taxele şi impozitele menite să dezvolte societatea. Ne dorim să contribuim la realizarea unui standard de viaţă ridicat pentru toţi şi promitem corectitudine, profesionalism şi echitate. Îi aşteptăm alături de noi pe toţi cei care vor acelaşi lucru, şi organizăm concursuri de recrutare pentru întărirea structurii antifraudă fiscală”, a spus şeful Antifraudă, Romeo-Florin Nicolae, vicepreşedinte ANAF.

Ca urmare a intensificării activității de informare a contribuabililor, cât și a acțiunilor de control desfășurate de Direcția Antifraudă, numărul caselor de marcat fiscalizate a crescut cu 24,32%, în primele 3 luni din 2015, comparativ cu aceași perioadă a anului trecut.

Acţiunile Antifraudă la nivelul micilor comercianţi a fost criticată de o parte din societate, urmare a unui val de controale fără precedent în urma căruia au fost închise mai multe afaceri mici. Instituţia din subordinea ANAF a justificat legal acţiunile şi a subliniat că nu controlează numai firme mici, ci şi mari contribuabili.

Direcţia Generală Antifraudă Fiscală (DGAF) a fost înfiinţată în anul 2013 ca un departament distinct din cadrul ANAF, menit să împiedice operativ evaziunea fiscală. În fapt, a luat locul Gărzii Financiare. Inspectorii au în dotarea standard arme de foc şi electroşocuri.

Te-ar mai putea interesa și
Politica monetară a BCE nu trebuie să rămână restrictivă prea mult timp
Politica monetară a BCE nu trebuie să rămână restrictivă prea mult timp
Chiar dacă va mai dura o perioadă până când inflaţia în zona euro va reveni, sustenabil, la ţinta de 2%, politica monetară a Băncii Centrale Europene (BCE) nu ar trebui să rămână......
Ce planuri are Călin Georgescu pentru România – programul „Hrană, Apă, Energie „
Ce planuri are Călin Georgescu pentru România – programul „Hrană, Apă, Energie „
Candidatul independent Călin Georgescu a obţinut 22,38% din voturi la la primul tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale. ...
CEC Bank – Comisioane de administrare ZERO pentru două pachete bancare achiziționate în 25-27 noiembrie
CEC Bank – Comisioane de administrare ZERO pentru două pachete bancare achiziționate în 25-27 noiembrie
CEC Bank desfășoară o campanie aniversară în perioada 25 – 27 noiembrie 2024, în care comisioanele de administrare ...
Rețele Electrice Muntenia, licitație de peste 445 mil. lei pentru mentenanța și modernizarea unor linii de medie și joasaă tensiune
Rețele Electrice Muntenia, licitație de peste 445 mil. lei pentru mentenanța și modernizarea unor linii de medie și ...
Reţele Electrice Muntenia a lansat o licitaţie publică pe platforma SEAP, cu o valoare de peste 445 milioane lei, pentru ...