România are aproape şapte milioane de abonaţi la serviciile de televiziune

Numărul abonaţilor la serviciile de retransmisie a programelor audiovizuale a ajuns, în România, la 6,9 milioane, în 2014, în creştere cu 6,15% faţă de aceeaşi perioadă din anul precedent, relevă datele Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM), publicate luni, transmite Agerpres.
Economica.net - lun, 04 mai 2015, 14:13
România are aproape şapte milioane de abonaţi la serviciile de televiziune

La finele anului 2013, numărul abonaţilor la serviciile de retransmisie a programelor audiovizuale furnizate contra-cost se ridica la 6,5 milioane.

Potrivit ANCOM, majoritatea abonaţilor la servicii de retransmisie continuă să recepţioneze programele TV prin intermediul reţelelor de cablu, numărul acestora atingând cifra de 4,38 milioane la finalul anului 2014 (+6,3% faţă de anul 2013), în timp de 2,46 milioane abonaţi recepţionează programele TV prin reţele satelit de tip DTH (+4,7% faţă de anul 2013), iar 68.000 de abonaţi primesc aceste programe prin tehnologie IP (+22,1% faţă de anul 2013).

La sfârşitul anului 2014, un procentaj de 60% din totalul abonaţilor era din mediul urban, majoritatea de 80% fiind abonaţi la cablu. De asemenea, în mediul rural, cei mai mulţi dintre abonaţi (61%) recepţionează programele TV prin intermediul reţelelor satelit de tip DTH.

Din punct de vedere al modului de recepţionare a programelor TV, numărul de abonaţi la serviciile de retransmisie a programelor în format digital continuă să crească şi în anul 2014, atingând cifra de 4,23 milioane din totalul de 6,9 milioane de abonaţi (în urcare cu 9% faţă de anul 2013). Dintre aceştia, 58% recepţionează programe TV în format digital prin intermediul reţelelor satelit (DTH), în timp ce 40% recepţionează aceste programe prin reţele prin cablu, iar 2% prin tehnologia IP (IPTV).

Totodată, dintre cei 4,38 milioane de abonaţi la servicii de retransmisie prin reţele de cablu, 1,7 milioane beneficiau de servicii în format digital (în creştere cu aproape 15% faţă de anul 2013), ceea ce înseamnă că rata de penetrare la nivel de gospodării a acestor servicii a ajuns la 23%.

La nivel general, rata de penetrare a serviciilor de retransmisie a programelor audiovizuale furnizate contra-cost în gospodării a ajuns la 92%, în 2014, arată datele raportate ANCOM de către furnizori.

Te-ar mai putea interesa și
Valeriu Iftime (PNL Botoșani): Iohannis are o vină enormă în eșecul lui Nicolae Ciucă. El a stricat PNL
Valeriu Iftime (PNL Botoșani): Iohannis are o vină enormă în eșecul lui Nicolae Ciucă. El a stricat PNL
Liderul PNL Botoşani, Valeriu Iftime, consideră că preşedintele României, Klaus Iohannis, are o vină "enormă" în eşecul lui Nicolae Ciucă în alegerile prezidenţiale, transmite Agerpres....
ThyssenKrupp Steel plănuiește să renunțe la 40% din forța sa de muncă
ThyssenKrupp Steel plănuiește să renunțe la 40% din forța sa de muncă
ThyssenKrupp Steel intenţionează să renunţe la 5.000 de angajaţi până în 2030 şi la încă 6.000 prin vânzarea ...
Philip Morris România lansează pliculețele cu nicotină, fără tutun, ZYN pentru a accelera tranziția către un viitor fără fum
Philip Morris România lansează pliculețele cu nicotină, fără tutun, ZYN pentru a accelera tranziția către un viitor ...
Consecventă cu angajamentul său de a accelera tranziția către un viitor fără țigări, Philip Morris România (PMI) ...
Ce crede Călin Georgescu despre euro, bănci şi economie: „Relaţiile cu FMI, inutile şi dezavantajoase”
Ce crede Călin Georgescu despre euro, bănci şi economie: „Relaţiile cu FMI, inutile şi dezavantajoase”
Candidatul independent Călin Georgescu a obţinut cele mai multe voturi la primul tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale. ...