‘Avem un dialog pe această temă. După cum ştiţi foarte bine, şi în 2013, şi în 2014, am considerat că este, în primul rând, de demnitatea unei ţări, şi este şi mai economic din punct de vedere financiar, ca pentru cei prevăzuţi în lege, adică preşedintele ţării, primul-ministru, preşedintele Senatului şi al Camerei, să avem o aeronavă oficială. Dar cel care s-a opus a fost Traian Băsescu. Cred că din populism, sau din faptul că i se termina mandatul şi el urma să nu mai beneficieze… Şi evident că, în funcţie de discuţiile pe care le avem împreună cu Administraţia Prezidenţială, cu SPP-ul, o să luăm o decizie şi vă anunţăm. (…) Nu preşedintele ţării şi cu mine ne pricepem la aeronave. Se pricep nişte oameni care vin şi ne propun. Iar eu, m-aţi întrebat un lucru de principiu, de decizie politică, v-am răspuns. Că aeronava e mare, e mică, e albastră, e roşie, are trei locuri în dreapta sau în stânga, nu ştiu să vă răspund şi nici nu este în competenţa mea, ci se va face un grup de lucru comun Administraţie Prezidenţială – Guvern – SPP – Ministerul Apărării şi, în funcţie de ce ne propun specialiştii, vă vom anunţa”, a spus Ponta, la Palatul Parlamentului.
Întrebat dacă ar fi posibil să fie alocată o sumă de bani la următoarea rectificare bugetară pentru achiziţia acestei aeronave, Ponta a precizat că, fiind vorba de o achiziţie publică, trebuie respectate cerinţele legale.
‘Este posibil la rectificare să alocăm orice sume de bani sunt necesare, însă, după cum ştiţi foarte bine, pentru achiziţii publice trebuie respectate – mai ales că nu este vorba despre o sumă mică, e vorba de sume importante – trebuie respectate procedurile prevăzute de lege’, a subliniat premierul.