TOP cele mai ieftine credite de nevoi personale. Atenţie la condiţii

Cele mai ieftine credite de nevoi personale au dobânzi anuale efective (DAE) mai mici de 10%, dar obţinerea lor depinde de îndeplinirea unor condiţii. Cea mai frecventă condiţie este aceea în care clientul trebuie să-şi încaseze salariul sau veniturile prin bancă.
Adrian N. Ionescu - mie, 20 mai 2015, 21:02
TOP cele mai ieftine credite de nevoi personale. Atenţie la condiţii

Pentru un credit de nevoi personale de 10.000 de lei, pe trei ani, dobânda anuală efectivă (DAE) poate varia între sub 9% şi 19%, potrivit celor 22 de oferte listate la cerere de platforma Conso.ro şi pe site-urile băncilor.

BCR oferă cel mai ieftin credit de nevoi personale de pe piaţă. DAE la creditul „Divers” de la BCR,cu dobândă fixă şi cu condiţia încasării salariului prin bancă, este de 8,84%, potrivit prezentării băncii.

Dobânda se stabileşte în funcţie de istoricul de creditare al clientului, de comportamentul de plată, de vechimea şi continuitatea în muncă, salariul încasat în cont BCR, potrivit Conso.ro, care menţionează dobânda maximă de 14,93%, la care se poate ajunge în condiţiile mai sus citate. DAE creşte până la 10,47%, la aceleaşi condiţii, dacă clientul nu-şi încasează salariul prin BCR.

Banca Transilvania tocmai a scăzut dobânda la creditul său de nevoi personale Practic BT, la 9% de la 9,7%, dar nu este sigur dacă oferta va mai rezista şi luna viitoare. Deocamdată reducerea este doar o ofertă de mai.

Altfel, dobânda fixă standard rămâne de 9,7% (mai precis 9,38% la un credit de 10.000 de lei pe trei ani),  şi de 10,7%, dacă salariul nu trece prin bancă. Şi Banca Transilvania ia în calcul criterii netransparente: „în urma analizei scoring (evaluarea clientului, n.r.), banca poate solicita prezentarea unui girant”, avertizează Conso.ro.

Următoarea în top este Banca Românească, cu un DAE de 9,62% în prezent, potrivit calculelor Conso, la creditul „Bun” pe cinci ani. Creditul are dobândă variabilă, ROBOR pe trei luni, dar banca scade dobânda, dacă suma împrumutată este mai mare de 25.000 de lei şi dacă clientul acceptă un comision de administrare lunar. Calculul Conso corespunde acestei situaţii, dar mai rămâne de calculat şi cât de avantajos este  comisionul de administrare lunar de 0,20%, aplicat la soldul creditului.

Fără comision de administrare, DAE urcă la 10,38% pentru credite mai mici de 25.000 de lei, şi la 9,56% pentru credite peste acest prag. Pentru exemplul nostru (credit de 10.000 pe trei ani), DAE  este de 11,66%, potrivi datelor băncii.

Topul continuă cu DAE peste 10% şi cu condiţii care mai de care mai sofisticate şi mai greu de comparat. Mai ales că Volksbank a fost preluată de Banca Tranilvania, iar OTP şi Millennium fuzionează.

La OTP Bank, dobânda la  creditul de 10.000 de lei pe 36 de luni pleacă de la 9,4%, „în funcţie de profilul clientului şi de istoricul de creditare. Orice solicitare de credit pentru această oferta va fi analizata conform politicii interne a băncii, în baza (….) nivelului de dobândă aplicabil profilului de client. Asupra nivelului de dobanda aplicabil profilului de client analizat pot interveni modificări în urma analizei solicitării de credit, atât în sens descrescător cât şi crescător”, precizează banca.

 

Mai departe, deja, la BRD, creditul Expresso (cu virare venit) are un DAE de 11,27%, creditul  ING Personal cu asigurare de viata (cu virare venit) cere 11,65%, la CEC Bank, creditul de nevoi personale „cu asigurare de viaţă şi somaj”, cere 12,39%, iar credit de nevoi personale – Alpha Rapid (cu virare venit) – 12,89%, potrivit celei mai recente cercetări de la Conso.ro.

Te-ar mai putea interesa și
România, printre statele UE cu o pondere ridicată a surselor de energie regenerabilă în 2023 – date Eurostat
România, printre statele UE cu o pondere ridicată a surselor de energie regenerabilă în 2023 – date Eurostat
Anul trecut, sursele de energie regenerabilă au reprezentat 24,5% din consumul final brut de energie la nivelul UE, o creştere de 1,4 puncte procentuale (pp) faţă de 2022, arată datele publicate......
Germania: Undă verde în Bundestag pentru o reformă vizând protejarea Curţii Constituţionale de influenţe politice
Germania: Undă verde în Bundestag pentru o reformă vizând protejarea Curţii Constituţionale de influenţe politice
Bundestag, camera inferioară a parlamentului german, a adoptat joi un proiect de lege menit să apere instanţa supremă ...
Camera Auditorilor Financiari din România a pierdut definitiv procesul intentat Consiliului Concurenţei
Camera Auditorilor Financiari din România a pierdut definitiv procesul intentat Consiliului Concurenţei
Înalta Curta de Casație și Justiție a confirmat definitiv încălcarea legislației din domeniul concurenței de către ...
Rafinăria Petrobrazi deţinută de OMV Petrom va produce combustibili durabili de aviaţie în colaborare cu britanicii de la John Wood
Rafinăria Petrobrazi deţinută de OMV Petrom va produce combustibili durabili de aviaţie în colaborare cu britanicii ...
Compania britanică de inginerie şi consultanţă John Wood Group PLC a anunţat joi că a încheiat un contract cu producătorul ...