OMV Petrom oferă finanţări de peste 350.000 euro și consultanţă pentru crearea de afaceri sociale

OMV Petrom lansează cea de-a doua ediție Fabricat în Tara lui Andrei- competiția de afaceri sociale în care românii, cu sau fără experiență de business, își pot transforma în realitate ideile sau planurile de afaceri ce răspund unei probleme sociale dintr-o comunitate.
Economica.net - mie, 27 mai 2015, 14:58
OMV Petrom oferă finanţări de peste 350.000 euro și consultanţă pentru crearea de afaceri sociale

Antreprenorii, ONG-urile, PFA-urile, SRL-urile sau întreprinderile individuale interesate se pot înscrie în perioada 27 mai – 2 iulie pe site-ul www.taraluiandrei.ro.

În luna august, juriul Fabricat în Țara lui Andrei va selecta 35 de finaliști. Aceștia vor parcurge o etapă de pregătire, în care vor primi consultanță de la experții Fabricat în Țara lui Andrei, axată pe nevoile individuale ale fiecărui finalist și sprijin financiar pentru a testa fezabilitatea ideilor (realizarea unui studiu de piață, fabricarea unui prototip al produsului, etc.).

Câștigătorii vor fi anunțați în luna aprilie 2016 și vor primi finanțare nerambursabilă de până la 32.000 de euro fiecare, pentru a demara afacerile sociale.

Finanțarea este completată de orele de consultanță oferite antreprenorilor pe toata durata proiectului, în cadrul atelierelor de lucru specializate sau sesiunilor individuale de pregătire în domenii cheie pentru viitoarele afaceri: management financiar, legislativ, marketing, distribuție, etc. Astfel, antreprenorii vor fi pregătiți să poată maximiza finanțarea primită și să genereze valoare economică și socială prin afacerile lor.

Competiția este deschisă tuturor care își doresc să inițieze o afacere socială în una dintre comunitățile vizate de proiect. Cele 29 de comunități sunt: Miceşti (judeţul Argeş); Zemeş, Moineşti, Slănic Moldova (judeţul Bacău); Suplacu de Barcău, Marghita (judeţul Bihor); Scorţoasa, Tişău, Berca (judeţul Buzău); Corbu (judeţul Constanţa); Moreni, Aninoasa, Gura Ocniţei (judeţul Dâmboviţa); Clejani, Mârşa (judeţul Giurgiu); Bustuchin, Turburea, Ţicleni (judeţul Gorj); Movileni, Poboru (judeţul Olt); Poiana Câmpina, Podenii Noi, Scorţeni (judeţul Prahova); Marca (judeţul Sălaj); Videle, Cosmeşti, Siliştea, Scurtu Mare (judeţul Teleorman); Mădulari (judeţul Vâlcea).

Formatul competiției a funcționat cu succes în prima ediție a proiectului, dovadă sunt cele 10 afaceri sociale create și rezultatele lor. Până la finalul lui 2015, 33 de locuri de muncă vor fi create pentru oamenii din comunitățile cheie, 481 de localnici beneficiază de venituri suplimentare, iar 171 de persoane primesc instruire pentru o meserie. Astfel, primii antreprenori, de la persoane lipsite de experiență, până la ONG-uri sau SRL-uri, au dovedit că finanțarea, alături de consultanța oferită de experții Fabricat în Țara lui Andrei, pot contribui la transformarea unei simple idei într-o afacere socială de succes.

Fabricat în Țara lui Andrei este mai mult decât o competiție de afaceri sociale. E un proces prin care ideea ta de bussines se dezvoltă odată cu tine și comunitatea din care faci parte. Aproape doi ani în cadrul Fabricat în Țara lui Andrei sunt cât ani întregi de învățare și pregătire. Au fost alături de noi experți din zona de business și consultanți din cadrul Fundației NESsT. Ne-au ajutat pe toată perioada de pregătire prin training-uri intensive și consultanță individuală, dar și în momentul implementării.”, declară Mihaela Vasiloi, reprezentanta Asociației ALIAT, câștigătoare a ediției 1 Fabricat în Țara lui Andrei.

„Prin afacerea socială dezvoltată în Fabricat în Ţara lui Andrei am oferit consultanţa şi materialul semincer necesar localnicilor din Ghimpaţi, judeţul Giurgiu, astfel încat ei să poată cultiva şi recolta plantele medicinale şi aromatice pe care noi le comercializăm. În primul an de activitate, am implicat 8 gospodării, am integrat în activităţi persoane cu risc de excluziune socială, am ţinut ateliere de protecţia mediului pentru copiii din zonă. Comunitatea s-a mobilizat odată cu noi.”, spune Andreea Urse, câștigătoare a ediției 1 și fondatoarea Eco Herbal.

Competiția este organizată în parteneriat cu Fundația NESsT, o organizație internațională specializată în dezvoltarea de afaceri sociale în țările în curs de dezvoltare. Rolul său va fi de a asigura selecția și consultanța pentru dezvoltarea afacerilor sociale în primii ani de la înființare.

Pentru mai multe informații despre competiție, vă rugăm să accesați www.taraluiandrei.ro.

Te-ar mai putea interesa și
Prețurile pentru litiu s-ar putea stabiliza în 2025
Prețurile pentru litiu s-ar putea stabiliza în 2025
Se preconizează că prețurile cerute pe litiu se vor stabiliza în 2025, după doi ani de scăderi abrupte, deoarece minele închise și vânzările robuste de vehicule electrice din China absorb o......
Creșterea numărului de pasageri în avioane și a numărului de zboruri, atacă reducerea emisiilor promovată  de UE
Creșterea numărului de pasageri în avioane și a numărului de zboruri, atacă reducerea emisiilor promovată de UE
Numărul de pasageri aerieni este estimat să se dubleze până în 2050, provocând creșterea cererii de combustibil și ...
Anunț de la AFM pentru cei înscriși în “Casa Verde Fotovoltaice” 2023
Anunț de la AFM pentru cei înscriși în “Casa Verde Fotovoltaice” 2023
Beneficiarii programului “Casa Verde Fotovoltaice” vor avea mai mult timp la dispoziție pentru a-și finaliza montajul ...
Rezervările de locuințe în regim hotelier din România au crescut cu 20% în august 2024 faţă de aceeași perioadă a anului precedent
Rezervările de locuințe în regim hotelier din România au crescut cu 20% în august 2024 faţă de aceeași perioadă ...
În al treilea trimestru al anului 2024, oaspeții au petrecut 366,2 milioane de nopți în unități de cazare pe termen ...