Fundaţia Vodafone România, în colaborare cu Asociaţia Samaritenilor din România, a dezvoltat un sistem de comunicare şi avertizare în timp real, care se încadrează în standardul Total Conversation- Sign, Type and Speak, sistem ce asigură autonomia unei persoane cu deficienţe de auz şi vorbire în a solicita ajutor de urgenţă independent prin mesaje generice predefinite, scrie Agerpres.
Aplicaţia SOS surdo-muţi permite unei persoane cu deficienţe de auz şi vorbire să transmită către un dispecerat informaţii despre o situaţie de urgenţă. Aplicaţia asigură transmiterea de informaţii legate de starea de sănătate a utilizatorului către operatorii din dispecerat prin mesaje generice predefinite şi are o gamă largă de opţiuni, asigurând transmisia alertei de urgenţă pentru organele de ordine publică şi pentru pompieri, au precizat reprezentanţi ai companiei.
Aplicaţia este compatibilă cu terminalele cu sistem de operare Android şi este pre-instalată pe smartphone-urile Vodafone Smart 4 ale utilizatorilor noului abonament social.
Abonamentul, în valoare de 5,5 Euro (fără TVA), include SMS-uri nelimitate în reţeaua Vodafone, 25 de minute naţionale, 100 MB trafic de date şi 100 de SMS-uri naţionale, alături de smartphone-ul Vodafone Smart 4.
Vodafone România este o divizie a Vodafone Group Plc., unul dintre cele mai mari grupuri de telecomunicaţii mobile din lume, care oferă o gamă de servicii ce include voce, mesaje, date şi comunicaţii fixe. Vodafone are divizii în 26 de ţări, 54 de reţele partenere în întreaga lume şi operaţiuni de broadband fix în 17 ţări, si peste 445,8 milioane de utilizatori ai serviciilor mobile şi 12 milioane de utilizatori ai serviciilor de broadband fix, la 31 martie 2015.