Băsescu a precizat în cererea de reexaminare „că nu se justifică dispoziţii (n.r. din ordonanţă) de natură să îngrădească libertatea radiodifuzorilor de a vinde aşa cum doresc propriul spaţiu publicitar”. El a atras atenţia că ‘”textul e o ingerinţă nejustificată în activitatea comercială a radiodifuzorilor” şi că „într-o societate democratică nu este de dorit monopolul televiziunilor mari asupra preţurilor în materie de publicitate”.
Senatul, în calitate de Cameră decizională, a decis să accepte cererea de reexaminare şi a adoptat unele amendamente care prevăd că achiziţionarea de spaţiu publicitar televizat de către beneficiar se poate face fie direct de la radiodifuzor, fie printr-un intermediar.
De asemenea, senatorii au stabilit că, în cazul în care achiziţionarea spaţiului publicitar televizat se face printr-un intermediar, contractele vor fi tripartite la cererea oricăreia dintre părţi. Radiodifuzorul va emite către beneficiarul publicităţii televizate sau, după caz, către intermediar facturi aferente achiziţionării de spaţiu publicitar televizat în care va fi evidenţiat orice rabat sau avantaj tarifar, indiferent de natura acestuia, acordat de către radiodifuzor, conform contractului.
Potrivit formei adoptate de Senat, în cazul contractelor tripartite, intermediarul va emite facturi aferente serviciilor de intermediere corespunzătoare prevederilor contractului. Intermediarii nu pot primi altă plată sau contraprestaţie decât cea pentru remunerarea serviciilor prestate şi nici vreun avantaj material, indiferent de natura acestuia, din partea radiodifuzorului.
Raportul Comisiei de cultură, adoptat de plenul Senatului, precizează că amendamentele au fost formulate în urma consultărilor tuturor părţilor implicate – autorităţi publice, beneficiari ai publicităţii televizate, agenţi de publicitate şi radiodifuzori.