Studiul a reliefat faptul că social media este o necesitate pentru potenţialii şi actualii clienţi, deoarece permite comunicarea directă cu persoanele care au experienţa colaborării cu anumite agenţii de turism. Părerile altor persoane care au fost în vacanţa pe care viitorul turist şi-o doreşte sunt definitorii în luarea deciziei finale, arată studiul realizat de Paralela 45.
Testimonialele sunt foarte importante, deoarece, prin intermediul lor, se dovedeşte un anumit nivel al calităţii, se motivează preţurile faţă de restul serviciilor de pe piaţă, se reasigură restul consumatorilor de existenţa anumitor servicii şi se măreşte spectrul de utilizări pentru anumite pachete.
‘Social media este unul dintre cele mai eficiente moduri de a menţine relaţia cu turiştii noştri. Investim în online şi ne dorim să încurajăm publicarea opiniilor acestora cu privire la serviciile noastre. Oamenilor le place să îşi facă auzită opinia, chiar dacă sunt sau nu satisfăcuţi de produsele sau serviciile oferite de agenţie’, spune prim-vicepreşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism, Alin Burcea.
Un alt studiu realizat în anul 2014 de Funsherpa şi IPK International la nivel de ţară arăta că 62% dintre turişti se documentează în social media înainte de a achiziţiona o vacanţă, 10% dintre consumatori şi-au schimbat consultantul de turism în urma impresiilor citite pe bloguri şi pe reţelele sociale, iar 52% dintre consumatori şi-au schimbat planurile de vacanţă în urma documentării online.