Vânzările Dacia în Marea Britanie au crescut cu 33%, în iunie

Vânzările de maşini noi în Marea Britanie au înregistrat, în iunie, a 40-a lună de creştere consecutivă - o perioadă record de expansiune - datorită redresării economiei şi a creditelor ieftine, a anunţat, luni, Asociaţia Producătorilor şi Comercianţilor de Automobile din Regatul Unit (SMMT), transmite Reuters.
Economica.net - lun, 06 iul. 2015, 09:17
Vânzările Dacia în Marea Britanie au crescut cu 33%, în iunie

Luna trecută, livrările au urcat cu 12,9%, la 257.817 unităţi, dar SMMT a avertizat că avansul ar putea fi mai lent în a doua parte a anului. În topul celor mai bine vândute modele se află Ford Fiesta, Vauxhall Corsa, Ford Focus, Volkswagen Golf şi Nissan Qashqai, scrie Agerpres.

Dacia a vândut, în iunie, 2.568 vehicule pe piaţa britanică, în creştere cu 32,99% faţă de perioada similară din 2014, când a înmatriculat 1.931 unităţi.

În primele şase luni ale anului, livrările pe piaţa britanică au urcat cu 7%, la nivelul record de 1.376.889 unităţi, cea mai bună performanţă înregistrat vreodată în primul semestru.

Modelele cel mai bine vândute au fost: Ford Fiesta, Vauxhall Corsa, Ford Focus, Volkswagen Golf şi Nissan Qashqai.

În perioada ianuarie-iunie 2015, Dacia a vândut pe piaţa britanică 14.463 vehicule, în creştere cu 11,46% faţă de primele şase luni din 2014, când a înmatriculat 12.976 unităţi, scrie Agerpres.

Directorul general al SMMT, Mike Hawes, se aşteaptă la o creştere a vânzărilor de aproape 4%, în 2015, la nivelul record de 2,57 milioane de unităţi, pe fondul evoluţiei foarte bune a economiei, a ofertelor financiare atractive pentru achiziţionarea automobilelor şi a preţului redus al petrolului.

Marea Britanie rămâne a doua mare piaţă auto din Uniunea Europeană, în urma Germaniei, dar înaintea Franţei, Italiei şi Spaniei.

Compania Dacia a fost preluată de Renault în anul 1999. Relansată în 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit, în opt ani, un jucător de notorietate pe piaţa auto europeană.

Te-ar mai putea interesa și
FAO: Preţurile mondiale la alimente au scăzut cu 2,1% în 2024
FAO: Preţurile mondiale la alimente au scăzut cu 2,1% în 2024
Indicele global al preţurilor la produsele alimentare a înregistrat un declin de 2,1% în 2024, comparativ cu 2023, scăderea cotaţiilor la cereale şi zahăr fiind compensată de creşterea......
Românii din București în afara riscului de sărăcie european, în vreme ce cei din Nord-Estul și Sud-Estul țării, sunt aproape de vârful topului
Românii din București în afara riscului de sărăcie european, în vreme ce cei din Nord-Estul și Sud-Estul țării, ...
În 2023, 16,2% din populația UE – sau aproximativ 71,7 milioane de persoane – era expusă riscului de sărăcie. Rata ...
Germania: Numărul şomerilor a crescut mai mult decât se estima, în decembrie
Germania: Numărul şomerilor a crescut mai mult decât se estima, în decembrie
Numărul şomerilor în Germania a crescut în decembrie mai mult decât se estima, semn că încetinirea celei mai mari ...
Criză Turcia: Inflaţia a scăzut la 44,38%, cel mai redus din ultimele 18 luni
Criză Turcia: Inflaţia a scăzut la 44,38%, cel mai redus din ultimele 18 luni
Rata anuală a inflaţiei în Turcia s-a atenuat mai mult decât se estima în decembrie, ajungând la cel mai redus din ...