Germania nu este de acord cu reducerea datoriei Greciei

Berlinul se opune în continuare unei reduceri a datoriei Greciei, a afirmat, marţi, ministrul german de Finanţe, Wolfgang Schaeuble, la summit-ul Eurogrupului, transmit AP şi Reuters.
Economica.net - mar, 07 iul. 2015, 12:52
Germania nu este de acord cu reducerea datoriei Greciei

Schaeuble a declarat că aşteaptă cu interes să audă propunerile Guvernului de la Atena, însă, fără un program de asistenţă financiară, ‘nu există posibilitatea sprijinirii Greciei în conformitate cu legislaţia zonei euro’.

O reducere a datoriei este interzisă de reglementările europene, a reafirmat ministrul german de Finanţe, scrie Agerpres.

Întrebat dacă Grecia ar putea rămâne în zona euro, Schaeuble a răspuns că aceasta este o întrebare pentru Guvernul de la Atena.

Separat, ministrul austriac de Finanţe, Hans-Joerg Schelling, a afirmat că la summitul de marţi nu se va discuta despre o posibilă reducere a datoriei Greciei.

‘Desigur că un pachet pentru Grecia care să includă o ştergere a datoriei este posibil, dar acesta nu va fi discutat la reuniunea de marţi, deoarece unele ţări din zona euro, inclusiv Germania, nu pot începe negocierile fără aprobarea Parlamentului’, a spus Hans-Joerg Schelling.

Acesta a adăugat că Grecia trebuie să furnizeze un program clar de reforme şi să demonstreze că este gata să-l implementeze, întrucât un program de asistenţă nu poate fi acordat fără condiţii.

Alegătorii greci au respins, duminică, ultimele propuneri de acord ale creditorilor internaţionali, la un referendum convocat de Guvernul condus de stânga radicală Syriza, în frunte cu premierul Alexis Tsipras.

Grecia a solicitat partenerilor europeni o nouă reducere a datoriei, însă guvernele din zona euro au subliniat că vor lua în discuţie acest lucru doar dacă Atena adoptă noi restricţii bugetare.

Conform datelor Eurostat, Grecia înregistra anul trecut cel mai ridicat nivel al datoriei din UE (177,1%), depăşind cu mult plafonul de 60% din Produsul Intern Brut cerut de Uniunea Europeană.

Te-ar mai putea interesa și
Comisia Europeană a respins propunerea Beijingului pentru ca automobilele fabricate în China să aibă un preț de vânzare de minimum 30.000 de euro – surse Reuters
Comisia Europeană a respins propunerea Beijingului pentru ca automobilele fabricate în China să aibă un preț de vânzare ...
Bruxelles-ul a respins o propunere făcută de Guvernul chinez, conform căreia automobilele electrice "Made in China" să fie vândute la un preţ minim de 30.000 de euro, o ofertă prin care......
Norofert lansează o emisiune nouă de obligațiuni corporative de până la 15 milioane de lei
Norofert lansează o emisiune nouă de obligațiuni corporative de până la 15 milioane de lei
Producătorul de inputuri organice pentru Agricultură Norofert anunță aprobarea în Consiliul de Administrație pentru ...
Chimcomplex confirmă că este interesat de cumpărarea Azomureș
Chimcomplex confirmă că este interesat de cumpărarea Azomureș
Compania Chimcomplex a publicat astăzi un anunț pe site-ul Bursei de Valori București în care recunoaște că există ...
Ungaria acordă un împrumut de 500 de milioane de euro Macedoniei de Nord
Ungaria acordă un împrumut de 500 de milioane de euro Macedoniei de Nord
Macedonia de Nord a obţinut un împrumut în valoare de 500 de milioane de euro de la Ungaria, cea mai nouă dovadă a influenţei ...