Cât va scoate din buzunar fiecare european pentru insolvenţa Greciei – Europolitics.ro. Un think tank de la Bruxelles a estimat ca fiecare european va pierde cate 600 de euro daca Grecia va ramane in incapacitate de plata si va iesi din zona euro.
Rezultatul salariilor mici şi al preţurilor europene: fiecare român lasă lunar în hipermarketuri şi supermarketuri peste 20% din tot ce câştigă – ZF. Fiecare român lasă lunar la casele hipermarketurilor şi supermarketurilor din România circa 83 de euro pe alimente, produse de îngrijire personală şi îngrijirea locuinţei, respectiv 21,6% din salariu. Aceasta este cea mai mică sumă cheltuită de un locuitor al ţărilor Uniunii Europene în comerţul modern, de aproape două ori mai mică decât cea lăsată de un polonez şi de trei ori sub cea cheltuită de un austriac sau un francez. Totuşi, ponderea sumei în totalul salariului este printre cele mai mari.
Jaf de peste un miliard de euro în Valea Jiului – DIGI24. Valea Jiului nu ascunde doar cantităţi impresionante de cărbune, ci şi un jaf sistemantizat de peste un miliard de euro. În ultimii 25 de ani, traseul banilor de la Bucureşti şi până în subteran s-a intersectat, nu de puţine ori, cu interesele politice. Sindicatele din minerit au fost folosite ca masă de manevră sau ca zăcământ de capital electoral, în timp ce producţia de cărbune, susţinută doar pe hârtie, a fost o scuză pentru subvenţiile colosale de sute de milioane de dolari, acordate de la bugetul de stat. Rezultatul? Banii au intrat în pământ, iar cei care au avut afaceri cu minele din Valea Jiului prosperă şi astăzi.
Cifrele care au dus la referendumul din Grecia – cursdeguvernare.ro
Raiffeisen îşi deschide fondul denominat în dolari, vizând populaţia şi firmele cu apetit pentru investiţii în moneda americană – ZF. Raiffeisen Asset Management, al doilea cel mai mare manager de active de pe piaţa locală, are în plan să îşi transforme fondul denominat în dolari din fond închis cu emisiune săptămânală în fond deschis de investiţii cu emisiune zilnică, crescându-i astfel accesibilitatea şi lichiditatea. Valuta americană s-a apreciat cu 8% faţă de leu în acest an.