‘Condiţiile operaţionale în aceste regiuni sunt dificile din cauza unei combinaţii între activitatea economică redusă şi scăderea cererii pentru oţel, care este agravată de nivelul mare al importurilor din China şi alte părţi. Devalorizarea rublei afectează, de asemenea, competitivitatea în Kazahstan. De aceea, compania este concentrată pe implementarea unor măsuri pentru îmbunătăţirea performanţelor operaţionale la unităţile sale’, se arată într-un comunicat de presă al ArcelorMittal Kryvyi Rih.
Anterior, în media au apărut speculaţii potrivit cărora ArcelorMittal analizează posibilitatea vânzării activelor din Ucraina, Kazahstan şi Africa de Sud, deoarece acestea prezintă cele mai mare probleme pentru companie, scrie Agerpres.
Luna trecută, însă, directorul ArcelorMittal Kryvyi Rih, Paramjit Kahlon, a precizat că grupul ArcelorMittal a investit 1,2 miliarde de dolari în ArcelorMittal Kryvyi Rih şi că nu are intenţia de a vinde compania din cauza contextului dificil de pe piaţa de produse din metal.
‘Avem afaceri care uneori aduc profit, iar alteori generează pierderi. Faptul că avem pierderi nu înseamnă că totul trebuie vândut’, a subliniat Paramjit Kahlon.
ArcelorMittal este cea mai mare companie siderurgică şi minieră din lume, prezentă în peste 60 de ţări, în 19 dintre acestea având unităţi proprii de producţie. În 2014, ArcelorMittal a înregistrat venituri de 79,3 miliarde dolari şi o producţie de oţel de 93,1 milioane de tone, iar producţia de minereu de fier a fost de 63,98 milioane de tone.
În România, ArcelorMittal deţine unităţi de producţie la Galaţi (est), Iaşi (est), Roman (nord-est) şi Hunedoara (centru).