Analiştii apreciază că tranzacţia va tăia una dintre legăturile strânse dintre Bank of Cyprus şi piaţa din Rusia. Înainte de criză, banca a atras depozite masive, mai ales de la oligarhii ruşi. Dar majoritatea acestor depozite a fost afectată în 2013, când reprezentanţii FMI, UE, BCE au acceptat să acorde Ciprului un pachet de asistenţă financiară de 10 miliarde de euro, în schimbul unui plan de măsuri economice (creşteri de impozite, privatizări etc.) şi al restructurării drastice a sectorului său financiar. În schimbul asistenţei financiare, Cipru a acceptat să închidă a doua mare bancă locală, Laiki Bank, şi, de asemenea, să impună pierderi deponenţilor la Bank of Cyprus, cea mai mare bancă cipriotă.
În 2008, Bank of Cyprus a plătit 576 de milioane de dolari pentru 80% din Uniastrum. Operaţiunile din Rusia reprezintă mai mult de jumătate din cele 300 de sucursale ale grupului cipriot şi o treime din cei 7.700 de angajaţi. Expunerea băncii la Rusia se ridica la 1,2 miliarde de dolari, la 31 martie 2014.
În 2014, Bank of Cyprus a anunţat că şi-a majorat capitalul cu un miliard de euro, atrăgând investiţii din partea BERD şi a miliardarului american Wilbur Ross. De asemenea, banca a înregistrat venituri de 60 de milioane de euro în urma vânzării activelor din Ucraina, România şi Serbia.
Pe piaţa din România, Marfin Bank România a preluat de la sucursala locală a Bank of Cyprus depozite în valoare totală de 77 de milioane euro şi active brute de 82 de milioane euro, precum şi personalul implicat în administrarea acestor contracte.