Noul regim de solvabilitate (Solvency II) va intra în vigoare începând cu 1 ianuarie 2016.
‘Allianz-Ţiriac are suficientă capacitate pentru a acoperi daune în valoare de peste şapte sute de milioane de euro, în caz de cutremur major. Cifra ia în calcul un scenariu de cutremur cu severitate chiar mai mare decât cea proiectată în cadrul exerciţiului derulat de ASF. Toţi clienţii noştri, fără excepţie, fie ei proprietari de locuinţe sau companii, ar fi despăgubiţi până la ultimul leu care li s-ar cuveni, conform condiţiilor de asigurare. După achitarea/provizionarea obligaţiilor de despăgubire, Allianz-Ţiriac ar rămâne cu o solvabilitate de peste 100%, conform noilor cerinţe de solvabilitate impuse de regimul Solvency II’, a declarat Remi Vrignaud, CEO Allianz-Ţiriac.
Allianz-Ţiriac a derulat programe de reasigurare complexe corelate cu nivelul obligaţiilor derivate din subscrierea riscurilor de tipul celor catastrofice. În acest moment, există patru reasigurători parteneri ai Allianz-Ţiriac în cadrul programului de protecţie la riscuri catastrofice, fiecare având cel puţin rating A (conform Standard&Poor’s).
‘În concluzie, Allianz-Ţiriac este pregătită să plătească în totalitate despăgubirile pe care şi le-a asumat, conform contractelor încheiate. Noi nu ne jucăm cu cuvintele, mai ales când este vorba despre promisiunile pe care le facem clienţilor noştri atunci când încheiem un contract de asigurare. Toată lumea trebuie să fie conştientă că asigurările reprezintă o pârghie unică şi extrem de importantă prin care oamenii din România, o ţară cu expunere ridicată la riscul de cutremur, îşi pot pune la adăpost averea’, a precizat directorul general al Allianz-Ţiriac Asigurări.