Icoane cu Sfântul Andrei Şaguna pentru Băsescu şi demnitarii prezenţi la canonizare

Oficialii prezenţi la canonizarea lui Andrei Şaguna au primit din partea Mitropolitului Ardealului icoane cu cel mai nou sfânt al românilor.
Economica.net - sâm, 29 oct. 2011, 14:32

Peste o mie de icoane cu Sfântul Andrei Şaguna şi tot atâtea albume cu Catedrala Mitropolitană din Sibiu au fost oferite, sâmbătă, de Mitropolitul Ardealului, IPS Laurenţiu Streza, oficialilor prezenţi la canonizarea desfăşurată la Sibiu, inclusiv şefului statului şi ierarhilor din Grecia, aceştia din urmă oferindu-i la rândul lor veşminte preoţeşti, obiecte de cult şi cărţi bisericeşti.

Albumul dedicat Catedralei Mitropolitane din Sibiu este bilingv, în română şi engleză, şi a fost realizat de un colectiv redacţional sub îndrumarea Mitropolitului Ardealului, IPS Laurenţiu Streza, cu studiu realizat de pr. acad. prof. dr. Mircea Păcurariu. Albumul are aproximativ o sută de pagini şi fotografii semnate de Scott Eastman şi cuprinde o parte dedicată istoriei catedralei, arhitecturii, decorului iconografic, plasticii decorative şi una dedicată evenimentelor contemporane.

În plus, PF Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe din România, a primit Crucea şaguniană, despre care Mitropolitul Ardealului a afirmat că îşi doreşte să o vadă în mâna Patriarhului la următoarele slujbe.

La final, ierarhii care au oficiat ceremonia de canonizare şi şeful statului s-au fotografiat, pe scările Catedralei Mitropolitane din Sibiu, împreună cu icoana oficială a Sfântului Andrei Şaguna.

După încheierea ceremoniilor, aproximativ patru sute de oficiali au fost invitaţi la agapă, la unul dintre cele mai mari restaurante din municipiul Sibiu, situat la ieşirea din oraş spre Păltiniş.

La ceremoniile de sâmbătă de la Sibiu au asistat, alături de preşedintele Traian Băsescu, ministrul Economiei, Ion Ariton, liderul PSD, Victor Ponta, ministrul de Externe, Teodor Baconschi, Emil Hurezeanu, deputaţii PDL de Sibiu Raluca Turcan şi Cornel Ştirbeţ, deputatul PSD Sibiu Ioan Cindrea, liderul senatorilor PSD Ilie Sârbu, liderul PRM, Corneliu Vadim Tudor, mai mulţi secretari de stat, diplomaţi, reprezentanţi ai autorităţilor locale şi judeţene din Sibiu, precum şi ai bisericilor de mai multe confesiuni din România.

Te-ar mai putea interesa și
Compania metalurgică austriacă Voestalpine își reorganizează afacerile din Germania și închide o fabrică
Compania metalurgică austriacă Voestalpine își reorganizează afacerile din Germania și închide o fabrică
Voestalpine AG va reorganiza locaţiile sale de componente auto din Germania, ceea ce va include şi închiderea unei unităţi, pentru a răspunde scăderii cererii şi dificultăţilor structurale,......
Rutte: NATO nu poate confirma în acest stadiu trimiterea de trupe militare din Coreea de Nord în Rusia
Rutte: NATO nu poate confirma în acest stadiu trimiterea de trupe militare din Coreea de Nord în Rusia
NATO nu poate confirma în acest stadiu desfăşurarea de către Coreea de Nord a unor trupe în Rusia, a afirmat vineri ...
Se scumpește berea? Guvernul introduce un calendar gradual de creștere a accizei
Se scumpește berea? Guvernul introduce un calendar gradual de creștere a accizei
Printr-un proiect de ordonanță de urgență postat pe site-ul MF sunt propuse o nouă serie de măsuri de modificări a ...
Cel mai nou bulevard din București e gata. Cum arată
Cel mai nou bulevard din București e gata. Cum arată
Primarul sectorului 6 al Capitalei, Ciprian Ciucu, a postat pe pagina sa de facebook imagini cu noul bulevard Valea Largă. ...