Nuclearelectrica dă în judecată ArcelorMittal pentru încetarea nelegală a unui contract din 2013

Societatea Naţională Nuclearelectrica a formulat împotriva ArcelorMittal Galaţi o cerere de chemare în judecată având ca obiect constatarea nelegalităţii încetării contractului de vânzare - cumpărare a energiei electrice pe piaţa centralizată a contractelor bilaterale de energie electrică (PCCB) din data de 22 februarie 2013, anunţă Agerpres.
Economica.net - mar, 25 aug. 2015, 14:14
Nuclearelectrica dă în judecată ArcelorMittal pentru încetarea nelegală a unui contract din 2013

Conform unui raport remis marţi Bursei de Valori Bucureşti, Nuclearelectrica cere obligarea ArcelorMittal Galaţi la achitarea, cu titlu de daune interese compensatorii, a sumei totale de 8,575 milioane lei.

‘Menţionăm că litigiul este demarat ca urmare a denunţării de către ArcelorMittal Galaţi SA a contractului de vânzare – cumpărare energie electrică nr. 207/22.02.2013 înainte de data de expirare, respectiv 30.09.2014’, se precizează în raport.

ArcelorMittal este cea mai mare companie siderurgică şi minieră din lume, prezentă în peste 60 de ţări, în 19 dintre acestea având unităţi proprii de producţie. În 2014, ArcelorMittal a înregistrat venituri de 79,3 miliarde dolari şi o producţie de oţel de 93,1 milioane de tone, iar producţia de minereu de fier a fost de 63,98 milioane de tone.

În România, ArcelorMittal deţine unităţi de producţie la Galaţi (est), Iaşi (est), Roman (nord-est) şi Hunedoara (centru).

Principalele domenii de activitate ale Nuclearelectrica se axează pe producerea de energie electrică, termică şi de combustibil nuclear. Nuclearelectrica are două sucursale, fără personalitate juridică: Sucursala CNE Cernavodă, care exploatează Unităţile 1 şi 2 de la CNE Cernavodă, precum şi serviciile auxiliare şi Sucursala FCN Piteşti, fabrica de combustibil nuclear.

Energia electrică produsă anual de Unităţile 1 şi 2 CNE Cernavodă reprezintă circa 20% din producţia de electricitate totală a României.

Te-ar mai putea interesa și
FAO: Preţurile mondiale la alimente au scăzut cu 2,1% în 2024
FAO: Preţurile mondiale la alimente au scăzut cu 2,1% în 2024
Indicele global al preţurilor la produsele alimentare a înregistrat un declin de 2,1% în 2024, comparativ cu 2023, scăderea cotaţiilor la cereale şi zahăr fiind compensată de creşterea......
Românii din București în afara riscului de sărăcie european, în vreme ce cei din Nord-Estul și Sud-Estul țării, sunt aproape de vârful topului
Românii din București în afara riscului de sărăcie european, în vreme ce cei din Nord-Estul și Sud-Estul țării, ...
În 2023, 16,2% din populația UE – sau aproximativ 71,7 milioane de persoane – era expusă riscului de sărăcie. Rata ...
Germania: Numărul şomerilor a crescut mai mult decât se estima, în decembrie
Germania: Numărul şomerilor a crescut mai mult decât se estima, în decembrie
Numărul şomerilor în Germania a crescut în decembrie mai mult decât se estima, semn că încetinirea celei mai mari ...
Criză Turcia: Inflaţia a scăzut la 44,38%, cel mai redus din ultimele 18 luni
Criză Turcia: Inflaţia a scăzut la 44,38%, cel mai redus din ultimele 18 luni
Rata anuală a inflaţiei în Turcia s-a atenuat mai mult decât se estima în decembrie, ajungând la cel mai redus din ...