‘Este necesară reducerea cotei standard de TVA de la 24% la 19%, în paralel cu menţinerea TVA de 9% la anumite servicii şi produse. De asemenea, trebuie menţinut la 3% impozitul pentru microîntreprinderi, cu eliminarea propunerii de impozitare suplimentară cu 1.530 lei pentru fiecare trimestru, pentru microîntreprinderile care nu au salariaţi. Nu în ultimul rând, măsurile adoptate trebuie să vizeze o cotă redusă de 1% a impozitului pentru microîntreprinderile nou înfiinţate, pentru primii doi ani de la data înregistrării, dacă au cel puţin un salariat; eliminarea taxei pe construcţiile speciale, de 1,5% din valoarea activelor şi reducerea impozitului pe dividende de la 16% la 5%’, se arată în comunicatul citat, întocmit după întâlnirea de joi a liderilor partidelor parlamentare, privind consultarea privind conţinutul noului Cod Fiscal.
CNIPMMR consideră, totodată, că măsurile de creştere a salariilor personalului bugetar trebuie să se realizeze după minimum un an de la adoptarea noului Cod fiscal.
‘Este necesar ca aplicarea măsurilor de creştere a salariilor personalului bugetar să se realizeze după minimum un an de la adoptarea noului Cod fiscal, după producerea efectelor măsurilor de stimulare a investiţiilor şi înfiinţarea de noi locuri de muncă, care să asigure generarea resurselor bugetare aferente unei creşteri sustenabile a salariilor’, se mai spune în comunicatul citat.