„Salut cu toată sinceritatea, cu toată responsabilitatea, cu tot entuziasmul societatea civilă românească. Din punctul meu de vedere, este o victorie de nedescris a acestei societăţi care amuţise, care amorţise şi care, în sfârşit, a dovedit unui preşedinte cu tendinţe autoritariste că nu e singur pe lume şi că nu poate face ce vrea el”, a declarat Nicolăescu, citat de Mediafax.
„Cred că el însuşi (Traian Băsescu – n.r.) a înţeles, până la urmă, că a încercat să susţină un proiect atât de prost încât mai bine trebuie să renunţe la el”, a adăugat deputatul liberal.
Nicolăescu a precizat că, din momentul retragerii proiectului de lege a sănătăţii, drumul către o dezbatere normală este unul deschis.
„Cred că, din acest moment, o discuţie normală în societatea românească despre ceea ce este nevoie să se schimbe în sănătate, despre ce poziţii există azi şi cum ar putea fi ele concentrate, armonizate, este deja un drum deschis, este deja un drum pe care se poate construi”, a spus Nicolăescu.
Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri, la Cotroceni, că cere public premierului retragerea proiectului Legii sănătăţii, el menţionând că face acest lucru văzând că o mare parte din public şi majoritatea celor din sănătate nu vor schimbarea sistemului.
„Spitalele nu vor schimbarea, medicii de familie nu vor schimbarea, sistemul de urgenţă nu vrea schimbarea sistemului medical”, a spus Băsescu.
El a adăugat că înţelege „prin toate semnalele că şi o mare parte din public nu vrea schimbarea sistemului de sănătate”.
„În aceste condiţii vă pot spune că cer public primului ministru retragerea proiectului care viza reforma în sănătate. Am discutat, de altfel, cu primul ministru intenţia de a face acest lucru şi o fac eu, pentru că aici a fost Comisia Prezidenţială, aici s-a făcut propunerea de proiect de lege, aici au fost oamenii specialişti care s-au dedicat încercării de a pune un diagnostic”, a spus Băsescu.