Rusia va purta „un război sfânt” în Siria, afirmă Biserica Ortodoxă Rusă

Angajamentul militar rus în Siria se înscrie în cadrul unui 'război sfânt' împotriva terorismului, a afirmat, miercuri, Biserica Ortodoxă Rusă, în condiţiile în care Moscova a confirmat primele sale lovituri aeriene împotriva poziţiilor din Siria ale grupării Statul Islamic (SI), informează AFP şi Interfax, preluate de Agerpres.
Economica.net - mie, 30 sept. 2015, 19:57
Rusia va purta

‘Lupta împotriva terorismului este un război sfânt şi astăzi ţara noastră este poate cea care luptă cel mai activ’, a declarat purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Ruse, Vsevolod Ciaplin.

‘Această decizie este în conformitate cu dreptul internaţional, cu mentalitatea poporului nostru şi cu rolul special pe care ţara noastră l-a jucat întotdeauna în Orientul Mijlociu (OM)’, a adăugat el.

Într-un comunicat, Patriarhul Kirill, capul Bisericii Ortodoxe Ruse, şi-a exprimat la rândul său sprijinul pentru loviturile aeriene ale Rusiei în Siria. ‘Rusia a luat o decizie responsabilă utilizând forţele sale armate pentru a apăra poporul sirian lovit de nenorocire’, a spus Patriarhul Kirill.

Patriarhul a dat asigurări că ‘se roagă pentru ca acest conflict local să nu devină un război de anvergură, ca utilizarea forţei să nu ducă la moartea civililor şi ca toţi militarii ruşi să se întoarcă acasă în viaţă’.

Unul dintre principalii reprezentanţi ai comunităţii musulmane din Rusia, Marele Muftiu Talgat Tadjuddin, şi-a exprimat de asemenea sprijinul pentru angajamentul militar rus în Siria. ‘Susţinem pe deplin utilizarea forţelor armate ruse în lupta împotriva terorismului internaţional’, a declarat Marele Muftiu pentru agenţia RIA Novosti.

Potrivit lui Vsevolod Ciaplin, un comitet în care sunt reprezentate principalele religii din Rusia – creştinismul ortodox, islamul, iudaismul şi budismul – va publica joi un comunicat în susţinerea deciziei luate de autorităţile ruse.

Moscova a confirmat miercuri primele sale atacuri aeriene în Siria, la câteva ore după ce preşedintele rus Vladimir Putin a obţinut undă verde din partea Senatului pentru aceste atacuri, solicitate de preşedintele sirian Bashar al-Assad.

Această accelerare a angajamentului din partea Moscovei în dosarul sirian are loc pe fondul divergenţelor dintre preşedintele american Barack Obama şi omologul său rus cu privire la soarta rezervată lui Bashar al-Assad.

Te-ar mai putea interesa și
Acționarii One United Properties au aprobat plata semestrială a dividendelor și consolidarea prețului acțiunilor la un raport de 50:1
Acționarii One United Properties au aprobat plata semestrială a dividendelor și consolidarea prețului acțiunilor la ...
Acționarii dezvoltatorului imobiliar One United Properties au aprobat mai multe hotărâri în cadrul Adunării Generale a Acționarilor din data de 10 octombrie 2024. Printre acestea se numără......
Statele UE au primit până în luna august 2024 doar 40% din fondurile prevăzute în Mecanismul de Redresare și Reziliență
Statele UE au primit până în luna august 2024 doar 40% din fondurile prevăzute în Mecanismul de Redresare și Reziliență
Comisia Europeană a aprobat până în august plata către statele membre ale UE pentru numai 40% din fondurile prevăzute ...
Banca Transilvania a inaugurat agenția din centrul comercial Colosseum Mall
Banca Transilvania a inaugurat agenția din centrul comercial Colosseum Mall
Colosseum Mall anunță inaugurarea unității Banca Transilvania, disponibilă publicului larg în centrul comercial din ...
Burduja: Guvernanţa corporativă este o reformă cheie în PNRR. Am discutat pe cererea de plată 3 cu Comisia de luni de zile. Am justificat îndeplinirea formalităţilor legale şi respectarea Ordonanţei 109 pe proceduri
Burduja: Guvernanţa corporativă este o reformă cheie în PNRR. Am discutat pe cererea de plată 3 cu Comisia de luni de ...
Ministerul Energiei a transmis Comisiei Europene extrem de multe documente, justificând îndeplinirea formalităţilor legale ...