Webhelp a făcut pasul decisiv spre venituri de 1 mld. euro în EMEA, prin cumpărarea Callpex în Turcia şi CSM în Elveţia

Grupul francez Webhelp, unul dintre cei mai mari jucători europeni în domeniul externalizării relaţiilor cu clienţii, asimilează compania CSM, devenind al doilea jucător pe piaţa elveţiană de outsourcing, şi face prima sa achiziţie în afara Europei prin cumpărarea societăţii Callpex din Turcia, ajungând al patrulea jucător din piaţa turcă de profil. Cele două achiziţii reprezintă pasul decisiv pentru expansiunea internaţională a grupului care vrea venituri de un miliard de euro în EMEA, în anii următori. 
Cristina Şomănescu - vin, 02 oct. 2015, 12:06
Webhelp a făcut pasul decisiv spre venituri de 1 mld. euro în EMEA, prin cumpărarea Callpex în Turcia şi CSM în Elveţia

În prezent, Grupul Webhelp operează în 21 de ţări şi are aproape 30.000 de angajaţi în întreaga lume, prin achiziţia Callpex şi CSM.

Webhelp devine al patrulea jucător pe piaţa turcă, aflată într-o creştere anuală de 10% şi cu un „potenţial uriaş”.

Intrarea pe piaţa turcă a grupului vine în contextul în care Webhelp şi-a consolidat deja poziţia pe continentul european (în Germania, Republica Cehă, Italia, Austria, Elveţia, România şi Polonia) prin cumpărarea recentă a Perry & Knorr şi Walter Services Internaţional şi Online.

„Cu 70.000 de posturi de consilieri clienţi în centre de appel, pentru o populaţie de doar 75 de milioane de locuitori, faţă de 350.000 de posturi în Franţa, Turcia este o piaţă cu un potenţial uriaş pentru managementul relaţiilor cu clienţii, susţinută de o creştere economică puternică şi demografică”, a declarat Frederic Jousset, cofondator şi preşedintele Webhelp.

Prin achiziţia Callpex, Webhelp obţine creşterea cifrei de afaceri cu 20 de milioane de euro şi îşi consolidează portofoliul de conturi majore, prin preluarea unor contracte strategice precum Pegasus Airlines, Avea, TTNet, Garanti Bank şi Borusan.

Webhelp asimilează CSM şi devine numărul al doilea pe piaţa elveţiană de profil

Această tranzacţie vine după achiziţia recentă a Walter Services, lider în Elveţia, şi plasează Webhelp pe cea de-a doua poziţie pe piaţa elveţiană de outsourcing.

Grupul Webhelp a avut venituri de 525 de milioane de euro în 2014, în creştere susţinută în ultimii cinci ani, iar pentru 2015 mizează pe venituri de 725 de milioane de euro.

Te-ar mai putea interesa și
Alegeri prezidențiale 2024. AEP a finalizat centralizarea voturilor. Călin Georgescu e pe primul loc. Lasconi l-a depășit pe Ciolacu cu 2.742 de voturi
Alegeri prezidențiale 2024. AEP a finalizat centralizarea voturilor. Călin Georgescu e pe primul loc. Lasconi l-a depășit ...
Site-ul Autorităţii Electorale Permanente, prezenta.roaep.ro, indică luni centralizarea 100% a proceselor verbale la primul tur al alegerilor prezidenţiale....
Valeriu Iftime (PNL Botoșani): Iohannis are o vină enormă în eșecul lui Nicolae Ciucă. El a stricat PNL
Valeriu Iftime (PNL Botoșani): Iohannis are o vină enormă în eșecul lui Nicolae Ciucă. El a stricat PNL
Liderul PNL Botoşani, Valeriu Iftime, consideră că preşedintele României, Klaus Iohannis, are o vină "enormă" în ...
ThyssenKrupp Steel plănuiește să renunțe la 40% din forța sa de muncă
ThyssenKrupp Steel plănuiește să renunțe la 40% din forța sa de muncă
ThyssenKrupp Steel intenţionează să renunţe la 5.000 de angajaţi până în 2030 şi la încă 6.000 prin vânzarea ...
Philip Morris România lansează pliculețele cu nicotină, fără tutun, ZYN pentru a accelera tranziția către un viitor fără fum
Philip Morris România lansează pliculețele cu nicotină, fără tutun, ZYN pentru a accelera tranziția către un viitor ...
Consecventă cu angajamentul său de a accelera tranziția către un viitor fără țigări, Philip Morris România (PMI) ...