‘Deşi efectele negative ale fluctuaţiilor de curs valutar au afectat rezultatele noastre, avem un model de afaceri cu perspective excepţionale pe termen lung’, a declarat directorul general al SABMiller, Alan Clark.
Creşterea vânzărilor a fost stimulată de evoluţia foarte bună a pieţelor din America Latină şi Africa, care a compensat declinul uşor înregistrat în regiunea Asia Pacific şi în America de Nord.
În primul semestru din acest an, veniturile de bază, excluzând impactul fluctuaţiilor de curs valutar, au urcat cu 4%, în timp ce vânzările au înregistrat un avans de 1%.
Anheuser-Busch InBev şi SABMiller Plc sunt cei mai mari producători de bere din lume. În septembrie, AB InBev şi-a anunţat intenţia de a face o ofertă pentru achiziţionarea SAB, preţul potenţialei tranzacţii fiind evaluat de analişti la 245 miliarde de dolari.
Compania care ar rezulta în urma tranzacţiei ar produce aproximativ o treime din cantitatea de bere consumată pe plan mondial.
InBev, care deţine brandurile Budweiser, Stella Artois şi Corona, domină piaţa din America Latină în timp ce SABMiller are o prezenţă importantă în Africa şi Asia.
SAB, producătorul brandurilor Miller Lite, Peroni şi Grolsch, nu reuşeşte să înregistreze creştere în Europa şi America de Nord. Compania, cu sediul la Londra, a anunţat recent că a compensat declinul din Europa şi piaţa dificilă din SUA prin reducerea costurilor şi orientarea spre consumatorii din ţările în curs de dezvoltare din America Latină şi Africa.
SABMiller plc. este una dintre cele mai mari companii de bere din lume, cu participaţii în societăţi producătoare de bere sau acorduri de distribuţie pe şase continente. Ursus Breweries, parte din grupul SABMiller plc, este unul dintre cei mai mari producători de bere din România, cu brandurile Ursus, Timişoreana, Ciucaş, Peroni Nostro Azzurro, Glosch, Pilsner Urquell, Azuga, Redd’s şi Stejar.