Liderul separatist de la Tiraspol face promisiuni Rusiei: Nu vă vom trăda

Aplicarea Acordului de Asociere dintre Republica Moldova şi Uniunea Europeană în regiunea transnistreană face parte din războiul geopolitic împotriva Transnistriei, Rusiei şi aliaţilor săi, a acuzat liderul separatiştilor transnistreni, Evgheni Şevciuk, dând în acelaşi timp asigurări că Tiraspolul nu va trăda Moscova, potrivit independent.md.
Economica.net - lun, 12 oct. 2015, 10:48
Liderul separatist de la Tiraspol face promisiuni Rusiei: Nu vă vom trăda

Într-un mesaj adresat cetăţenilor din stânga Nistrului, în contextul crizei economice cu care se confruntă regiunea şi al alegerilor ”parlamentare” ce urmează să aibă loc la 29 noiembrie, Şevciuk a acuzat Republica Moldova şi Uniunea Europeană că încearcă să ”submineze statul şi viitorul ţării”, precum şi ”independenţa economică” a Transnistriei, prin manipularea opiniei publice.

”În pofida anumitor progrese, astăzi republica (moldovenească transnistreană) se confruntă cu dificultăţi politice şi economice evidente. Duşmanii din interior şi din exterior încearcă să ne fure viitorul. Aceştia manipulează opinia publică şi încearcă să submineze independenţa noastră”, a afirmat Şevciuk.

Aşa-zisul ”preşedinte” de la Tiraspol a adăugat că noul regim de comerţ liber cu UE, care urmează să fie pus în aplicare în regiunea din stânga Nistrului începând cu ianuarie 2016, este parte a unui război geopolitic.

”Noul regim de comerţ liber cu UE, care va fi impus întreprinderilor transnistrene începând cu 1 ianuarie 2016 este parte a unui război geopolitic îndreptat împotriva Transnistriei, Rusiei şi aliaţilor săi. Preţul cedării noastre va fi pierderea statalităţii şi a libertăţii fiecărui locuitor al republicii moldoveneşti transnistrene. Indiferent de cum ne vor ameninţa, nu ne vor face să ne trădăm pe noi, să trădăm statul nostru sau Rusia”, a mai declarat Şevciuk.

Experţii atenţionează că refuzul Tiraspolului de a pune în aplicare Acordul de Asociere dintre Republica Moldova şi Uniunea Europeană, semnat în iunie 2014, ar putea aduce Transnistria într-o ”autoizolare economică”, care va aprofunda şi mai mult criza economică şi socială cu care se confruntă în prezent regiunea, notează sursa citată.

Te-ar mai putea interesa și
Kazahstanul vrea să-și crească masiv exportuirle de petrol ocolind Rusia
Kazahstanul vrea să-și crească masiv exportuirle de petrol ocolind Rusia
Kazahstanul şi-ar putea majora semnificativ exporturile de ţiţei de la portul turcesc Ceyhan, a declarat luni ministrul Energiei, Almasadam Satkaliyev, o decizie care ar reduce ponderea de peste......
Elon Musk consideră că SUA ar trebui să renunțe la avioanele de vănâtoare în favoarea dronelor
Elon Musk consideră că SUA ar trebui să renunțe la avioanele de vănâtoare în favoarea dronelor
Miliardarul american Elon Musk, desemnat de preşedintele ales al SUA, Donald Trump, să conducă un departament care va ...
Olaf Scholz se opune amenzilor impuse de UE companiilor auto care nu respectă limitele impuse emisiilor de carbon
Olaf Scholz se opune amenzilor impuse de UE companiilor auto care nu respectă limitele impuse emisiilor de carbon
Cancelarul german Olaf Scholz a declarat luni că nu ar trebui să existe amenzi în Uniunea Europeană pentru companiile ...
Romanian Business Leaders cere partidelor pro-occidentale să strângă rândurile în fața lui Călin Georgescu pentru a apăra libertatea și democrația
Romanian Business Leaders cere partidelor pro-occidentale să strângă rândurile în fața lui Călin Georgescu pentru ...
În urma desfășurării ieri a turului I al alegerilor prezidențiale, Fundația Romanian Business Leaders a transmis un ...