În acest proces, culinar.ro – cel mai vechi site românesc cu specific gastronomic, deschis în 1996 – va deveni ‘un mall culinar’, de unde vor putea fi cumpărate online produse alimentare, aparatură şi, într-un viitor apropiat, chiar mobilier de bucătărie.
Directorul general Skin Media, Camil Perian, a declarat că acest demers de transformare al unui site al pasionaţilor de reţete în platformă pentru cumpărături online a venit şi pe un fond de ‘dezorganizare’ a pieţei dedicate pasionaţilor de gătit, scrie Agerpres.
‘Dacă vrei haine, te duci la mall (…), dacă vrei produse de gătit ştii că un magazin e acolo … alt magazin e acolo’, a spus Perian, adăugând că platforma culinar.ro îşi doreşte să fie, într-un fel, şi un agregator al serviciilor dedicate pasionaţilor de gătit.
Mihai Trăistaru, director de dezvoltare al Skin Media, a spus că pe culinar.ro sunt prezente 30 de branduri legate de industria gastronomiei, ce oferă produse spre achiziţionare online. Peste aproximativ o lună vor fi adăugate încă 20 de branduri iar în viitorul apropiat oferta va creşte de la cea prezentă – de condimente rare şi aparatură de bucătărie – şi la mobilier de bucătărie, a adăugat el.
Mai mult, culinar.ro, site pe care pasionaţii de gătit pot posta reţete, va avea un sistem de răsplătire a utilizatorilor fideli. Astfel, cei mai activi useri vor primi monede virtuale numite ‘galbeni’ cu care vor putea cumpăra produse sau prin intermediul cărora pot obţine discount-uri.
‘Până acum, piaţa culinară din România a crescut pe entuziasm. Noi vrem, în prezent, să răsplătim aceste eforturi’, a adăugat Camil Perian.
Cele patru site-uri de profil din portofoliul Skin Media însumează peste 4 milioane de useri unici la nivel lunar, peste 19,2 milioane de afişări lunare şi 7,8 milioane de vizite, potrivit cifrelor prezentate la conferinţa de presă.
Site-urile sunt susţinute şi de peste 1,7 milioane de fani pe paginile de Facebook. În total, pe aceste site-uri au fost postate peste 150.000 de reţete culinare. Potrivit studiilor, 60 % din utilizatorii site-urilor sunt femei, 70 % trăiesc în mediul urban şi 60% au vârste cuprinse între 25 şi 54 de ani. Mai mult, în cazul culinar.ro, 15 % dintre cei care accesează site-ul sunt din afara României.
Perian a mai spus că se aşteaptă ca în 2016 nivelul vânzărilor pe site să fie în jurul sumei de 3 milioane de euro, iar numărul utilizatorilor unici, pentru toate cele patru site-uri să se ridice la 7 milioane, până în decembrie.