5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă – 2.11.2015

Scumpiri între 20% şi 200% pentru RCA - Cum s-a înjumătățit averea milionarilor din Top 300 - Tratamentul victimelor de la Colectiv va costa zeci de milioane de euro, doar în spitale - Polul sărăciei în România. Citeşte pe larg revista presei din 2 noiembrie 2015.
Economica.net - lun, 02 nov. 2015, 06:09
5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă - 2.11.2015

Cum s-a înjumătățit averea milionarilor din Top 300 – Capital. Înainte de criză, cei mai bogați 300 de români aveau o avere totală de aproape 40 de miliarde de euro. Anul acesta, valoarea cumulată abia a depășit pragul de 20 de miliarde de euro.

Scumpiri între 20% şi 200% pentru RCA – DIGI24. Avertisment al brokerilor de asigurări pentru şoferi. Anul viitor va veni cu nou val de scumpiri pe piaţa poliţelor obligatorii. Tarifele RCA au crescut deja cu până la 200% în unele cazuri, situaţie generată de falimentul celei mai mari companii de asigurări, Astra. Autorităţile nu au niciun plan pentru a opri un eventual tăvălug al falimentelor în rândul companiilor de asigurări, care nu au bani să plătească despăgubirile.

Tratamentul victimelor de la Colectiv va costa zeci de milioane de euro, doar în spitale – Profit. Tratamentul unei singure victime, aflate în stare gravă, din incendiul de la clubul Colectiv costă între 500.000 euro și 1 milion de euro, a informat duminică medicul Ioan Lascăr, șeful secției de chirurgie plastică a spitalului Floreasca din București. Având în vedere că în prezent sunt în jur de 100 de persoane internate în stare gravă și foarte gravă, programul de tratament al victimelor va însemna costuri de zeci de milioane de euro doar în etapa de spitalizare.

Polul sărăciei este la Botoşani – Capital. În Botoşani se produce cel mai puţin din toată ţara, doar 10% din populaţia activă are un loc de muncă, mulţi fiind plecaţi la lucru în străinătate, iar salariul din judeţ reprezintă 75% din media pe ţară.

Hotelurile și pensiunile vor fi impozitate cu 135 lei-891 lei/loc de cazare, taxe mai mici în stațiuni turistice – Profit. Un hotel clasificat cu una sau două stele din centrul Bucureștiului va plăti, de anul viitor, conform calculelor Profit.ro, un impozit anual de 223 pe loc de cazare în timp ce un hotel de lux, 5 stele, va fi taxat cu 891 lei/loc, în timp ce impozitele pentru hoteluri din alte orașe vor pleca de la 135 lei/loc și vor ajunge la circa 580-650 lei/loc. Pensiunile din orașe vor fi taxate cu circa 100 lei mai puțin, impozitele din stațiunile turistice vor fi mai mici, în schimb hotelurile de 3-5 stele de la periferia micilor orașe vor plăti mai mult ca în municipii.

Comisarul Cretu il ia la cabinetul ei pe secretarul de stat din MFE care coordoneaza fondurile UE pentru competitivitate si transport – HOTNEWS. Secretarul de stat din Ministerul Fondurilor Europene Mihaela Maria Ciuciureanu a demisionat din functie si va pleca la Bruxelles, unde va lucra la cabinetul comisarului european pentru politica regionala, Corina Cretu, au declarat, pentru HotNews, surse oficiale.

Restaurante, pizzerii și shaormerii, impozitate anual cu 1.800 lei-38.400 lei, proprietarii de baruri și discoteci – taxați cu până la 38.600 lei – Profit. Restaurantele, pizzeriile și shaormeriile din centrul Bucureștiului vor plăti, începând cu anul viitor, conform calculelor Profit.ro, un impozit anual pornind de la peste 11.000 lei, în cazul unităților cu suprafață de până la 30 metri pătrați, și depășind 38.000 lei, pentru unități foarte mari, de peste 800 metri pătrați, sume comparabile urmând să achite și localurile din centrul celorlalte mari orașe, precum Brașov, Constanța, Cluj-Napoca. Pentru baruri și discoteci, cel mai mic impozitul anual în București va depăși 5.300 lei, iar în stațiuni vor fi impozite diferențiate între litoral și zona montană.

Cum arată economia celor douăsprezece judeţe din Transilvania şi Banat: Timişul, Clujul şi Braşovul „saltă“ economia regiunii, cu un PIB per capita cu până la 30% peste media naţională – ZF.

Când infrastructura ucide: De ce suntem în fruntea țărilor cu cele mai multe victime ale accidentelor rutiere – adevărul financiar.

Te-ar mai putea interesa și
UPDATED Lasconi a trecut în fața lui Ciolacu pe poziția a doua în bătălia pentru turul 2. Avansul crește
UPDATED Lasconi a trecut în fața lui Ciolacu pe poziția a doua în bătălia pentru turul 2. Avansul crește
Elena Lasconi a trecut pe poziția a doua în clasamentul rezultatelor primului tur al alegerilor prezidențiale din România...
Presa internațională pare șocată de victoria din turul I a lui Călin Georgescu în alegerile prezidențiale
Presa internațională pare șocată de victoria din turul I a lui Călin Georgescu în alegerile prezidențiale
Cum vede presa internațională victoria neașteptată a lui Călin Georgescu în fața rivalilor săi.
Dragoș Anastasiu: Privatul nu este egalul statului, nici măcar privații nu sunt egali între ei
Dragoș Anastasiu: Privatul nu este egalul statului, nici măcar privații nu sunt egali între ei
Privatul nu este egalul Statului, susține Dragoș Anastasiu, președintele Rethink, un think tank dedicat transformării ...
Ministrul german de Finanțe, Joerg Kukies nu se așteaptă ca UniCredit să continue cu preluarea Commerzbank
Ministrul german de Finanțe, Joerg Kukies nu se așteaptă ca UniCredit să continue cu preluarea Commerzbank
Ministrul german de Finanțe Joerg Kukies a declarat duminică că nu se aștepta ca UniCredit va merge mai departe cu planurile ...