Conform unui acord aprobat de consiliile de administraţie ale celor două companii, acţionarii Starwoord vor primi 0,92 acţiuni Marriott clasa A şi doi dolari în numerar pentru fiecare titlu Starwood pe care îl deţin, ceea ce corespunde cu 37% din capitalul noii entităţi. Oferta evaluează fiecare acţiune Starwood la 72,08 dolari, un discount de aproximativ 4% faţă de cotaţia înregistrată vineri seară. De asemenea, Marriott va extinde componenţa consiliului său de administraţie, de la 11 până la 14 membrii, după încheierea acestei tranzacţii, aşteptată să aibă loc la jumătatea anului 2016.
Grupul Starwood, proprietarul lanţurilor de hoteluri St. Regis şi Sheraton, a anunţat încă din luna aprilie că analizează mai multe opţiuni strategice iar în luna iulie a purtat discuţii cu mai mulţi posibili investitori, printre care InterContinental Hotels Group, Wyndham Worldwide şi mai multe fonduri suverane de investiţii.
Compania rezultată în urma tranzacţiei dintre Marriott şi Starwood Hotels va deţine sau va avea în franciză peste 5.500 de hoteluri cu aproximativ 1,1 milioane camere la nivel global şi, de asemenea, va oferi Marriott o prezenţă mai mare pe pieţele din afara SUA. Comparativ, al doilea mare grup hotelier este Hilton Worldwide cu 4.400 de proprietăţi şi aproximativ 720.000 de camere.
Grupul Marriott are un portofoliu compus din peste 20 de mărci de hoteluri printre care Courtyard, Fairfield Inn, Ritz – Carlton, Bulgari Hotels şi JW Marriott Hotels. În România, JW Marriott Bucharest Grand Hotel este un hotel de cinci stele din Bucureşti, deschis în anul 1999.