Deputaţii din comisia de buget-finanţe au avizat favorabil bugetul Camerei pentru 2016

Deputaţii membri ai Comisiei de buget-finanţe au avizat favorabil vineri proiectul de buget al Camerei pentru anul 2016, potrivit Agerpres.
Economica.net - vin, 11 dec. 2015, 15:43
Deputaţii din comisia de buget-finanţe au avizat favorabil bugetul Camerei pentru 2016

Proiectul de buget al Camerei Deputaţilor a fost prezentat de George Dumitrică, secretarul general adjunct al forului, şi a fost adoptat cu unanimitate de voturi în forma transmisă Ministerului de Finanţe.

‘Bugetul pe anul 2016 propus de compartimentele de specialitate ale Camerei Deputaţilor se ridică la 340.772 mii lei, o creştere cu 46,7% faţă de anul 2015. Avem cheltuieli de personal în valoare de 235.062 mii lei, la bunuri şi servicii avem o sumă de 67.084 mii lei, la ‘alte transferuri, contribuţii şi cotizaţii la organismele internaţionale’ s-a prevăzut suma de 70 mii lei, iar la active nefinanciare o sumă de 38.056 mii lei cu o creştere mai mare pentru că avem nişte obligaţii care ţin de recepţia finală a imobilului şi înscrierea imobilului în patrimoniul naţional. Practic, aici, suntem presaţi de patru – cinci obiective pe care trebuie să le facem anul viitor. Mă refer la auditul energetic, la expertiza la incendiu care este obligatorie şi la lucrările pe care trebuie să le ducem la bun sfârşit, grupurile electrogene şi staţia de hidrofor care sunt proiecte la îndeplinirea obiectivului, acea de a avea recepţia finală a imobilului, aşa cum am spus, şi înscrierea în patrimoniul naţional a clădirii’, a explicat George Dumitrică.

În cadrul dezbaterilor pe marginea proiectului de buget pe 2016 pentru Camera Deputaţilor, liberalul Gheorghe Ialomiţianu a spus că procedura de avizare este nefirească având în vedere că proiectul legii bugetului de stat pe 2016 a fost aprobat în Guvern, cu toţi ordonatorii de credite, şi transmis spre dezbatere şi adoptare Parlamentului.

‘Mi se pare o procedură nefirească, adică noi aprobăm acum bugetul unui ordonator principal de credite după ce Guvernul a aprobat proiectul de lege privind bugetul pe 2016 care cuprinde şi bugetul Camerei Deputaţilor. Noi, astăzi, dacă modificăm suma, în minus sau în plus, ce se va întâmpla? În mod normal, săptămâna trecută trebuia să transmiteţi proiectul de buget al Camerei Deputaţilor la Ministerul Finanţelor să fie încorporat în buget. Noi ce facem acum? Aprobăm ceea ce dumneavoastră aţi trimis deja la Ministerul de Finanţe, aprobăm alt buget? Acest buget noi trebuie să îl aprobăm ca să nu dăm peste cap toată procedura privind aprobarea bugetului de stat şi a bugetului de asigurări sociale. Mi se pare o procedură nefirească şi nu cred că ne face chiar cinste ce facem acum’, a afirmat Ialomiţianu.

În schimb, deputatul social-democrat Vasile Popeangă a spus că Ialomiţianu ar trebui să înţeleagă că ‘au evoluat lucrurile mult în ultima perioadă şi că orice procedură este o procedură normală’.

Secretarul general adjunct al Camerei Deputaţilor a luat act de precizările făcute de Ialomiţianu şi a dat asigurări că anul viitor proiectul de buget va fi pregătit la timp.

‘Să ştiţi că bugetul (proiectul de buget al Camerei Deputaţilor – n.r.) a fost încărcat pe site-ul Ministerului Finanţelor după ce am lucrat cu departamentele de specialitate la acest buget. Singura modificare apărută între timp a fost Legea 293 pe care a trebuit să o cuprindem în bugetul pe care astăzi îl dezbatem şi din acest motiv, poate, suntem cu câteva zile întârziere. (…) Este un buget construit pentru a asigura buna funcţionalitate a serviciilor, dar şi a activităţii parlamentare, atât în interiorul instituţiei, cât şi în teritoriu, la cabinetele parlamentare’, a precizat Dumitrică.

Avizul a fost dat înainte de şedinţa comună a comisiilor de buget-finanţe ale Parlamentului, care are programate pe ordinea de zi dezbateri generale pe marginea proiectului legii bugetului stat pe anul 2016.

Te-ar mai putea interesa și
O puternică furtună geomagnetică loveşte joi Pământul. Sunt posibile avarii la rețelele de energie electrică şi „disfuncţionalităţi tehnologice”
O puternică furtună geomagnetică loveşte joi Pământul. Sunt posibile avarii la rețelele de energie electrică şi ...
O importantă masă de particule solare se lovesc joi de Pământ, putând declanşa o "severă" furtună geomagnetică de clasa G4, conform unei alerte emise de Administraţia Naţională pentru......
Predoiu, înaintea Consiliului JAI: România este pe deplin pregătită să intre în Spaţiul Schengen cu frontierele terestre
Predoiu, înaintea Consiliului JAI: România este pe deplin pregătită să intre în Spaţiul Schengen cu frontierele terestre
România este pe deplin pregătită să intre în Spaţiul Schengen cu frontierele terestre, a declarat, joi, ministrul Afacerilor ...
DB Cargo anunţă concedieri
DB Cargo anunţă concedieri
DB Cargo, divizia de de transport feroviar de marfă a companiei de stat Deutsche Bahn, a anunţat joi un plan de restructurare, ...
Ce schimbări anunţă Mega Image după discuţiile cu Consiliul Concurenţei despre preluarea Profi
Ce schimbări anunţă Mega Image după discuţiile cu Consiliul Concurenţei despre preluarea Profi
Grupul Ahold Delhaize, proprietarul reţelei Mega-Image, şi-a asumat angajamente privind relaţia cu furnizorii pentru a ...