Vucic a precizat că niciuna dintre cele şase oferte nu a s-a ridicat la înălţimea preţului aşteptat de Guvern şi sindicate şi, în consecinţă, Telekom Srbija va rămâne în mâinile statului. Anterior, premierul sârb Aleksandar Vucic a declarat că se aşteaptă să primească o ofertă de 1,4 miliarde de euro pentru pachetul majoritar de acţiuni la Telekom Srbija.
Reuters a informat în luna noiembrie că un număr de şase companii au plasat oferte angajante pentru un pachet de 58% din acţiunile Telekom Srbija, printre acestea numărându-se operatorul sloven de telefonie Telekom Slovenije, fondul american de private equity Apollo şi fondul de investiţii din Abu Dhabi.
Potrivit surselor, cea mai bună oferă, venită de la fondul american Apollo, a fost de 1,2 miliarde de euro, mai puţin decât suma de 1,4 miliarde de euro dorită de guvernul de la Belgrad. O precedentă tentativă de a privatiza Telekom Srbija a eşuat în urmă cu patru ani pentru că singura firmă interesată, grupul austriac Telekom Austria, a făcut o ofertă de 1,1 miliarde de euro pentru un pachet de 51% din acţiunile Telekom Srbija, ofertă care nu a îndeplinit criteriul preţului minim solicitat de autorităţile de la Belgrad la acea dată.
Pe lângă activele din Serbia, Telekom Srbija mai controlează şi Telekom Srpske, al doilea operator de telecomunicaţii din Bosnia, precum şi operatorul de telefonie mobilă M:Tel din Muntenegru. Potrivit GSMA Intelligence, compania Telekom Srbija are 4,8 milioane de utilizatori de telefonie mobilă, jumătate din numărul de conexiuni din Serbia.