FMI: Europa trebuie să facă eforturi mai susţinute pentru asimilarea refugiaţilor

Fondul Monetar Internaţional (FMI) a avertizat Europa în privinţa dificultăţilor economice provocate de criza refugiaţilor şi a cerut autorităţilor să facă eforturi mai susţinute pentru asimilarea migranţilor, transmite AFP, scrie Agerpres.
Economica.net - mar, 19 ian. 2016, 21:18
FMI: Europa trebuie să facă eforturi mai susţinute pentru asimilarea refugiaţilor

Avalanşa de refugiaţi reprezintă o dificultate majoră pentru capacitatea de absorbţie a pieţei muncii din UE şi testează sistemele politice, se arată în ediţia revizuită a raportului ‘World Economic Outlook’, publicată marţi de FMI.

‘Acţiuni politice pentru sprijinirea integrării migranţilor pe piaţa forţei de muncă sunt decisive pentru atenuarea temerilor privind excluziunea socială şi costurile fiscale pe termen lung. Eforturile pentru sprijinirea integrării migranţilor ar putea debloca beneficiile economice pe termen lung de pe urma fluxului de refugiaţi’, se arată în raportul instituţiei financiare internaţionale.

Potrivit FMI, băncile centrale ar trebui să continue să stimuleze creşterea iar ministerele de Finanţe ar trebui să majoreze cheltuielile pentru investiţii acolo unde este posibil. De asemenea, FMI a avertizat că valul de refugiaţi pune presiuni asupra Uniunii Europene fiind necesar să se asigure că migranţii îşi vor găsi un loc de muncă.

Conform celor mai recente prognoze ale FMI, după un avans de 3,1% în 2015, economia mondială ar urma să înregistreze o creştere de 3,4% în 2016, comparativ cu 3,6% cât estima în octombrie, şi un avans de 3,6% în 2017, faţă de 3,8% cât prognoza în toamnă. ‘Aceste revizuiri reflectă în mod substanţial, dar nu exclusiv, o relansare mai slabă în economiile emergente decât se preconiza în luna octombrie’, precizează FMI.

Potrivit Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţii (OIM), peste un milion de migranţi au intrat în UE în 2015, provocând o gravă criză migratorie, care afectează şi alte ţări, precum Turcia.

Te-ar mai putea interesa și
Airbus confirmă că a livrat doar 50 de aeronave în septembrie, scădere de 9%
Airbus confirmă că a livrat doar 50 de aeronave în septembrie, scădere de 9%
Livrările Airbus au scăzut cu 9% în septembrie, la 50 de aeronave, comparativ cu perioada similară din 2023, a informat grupul aeronautic european, transmite Reuters....
Autostrada A7 Buzău – Focșani: UMB a primit extensii până în 2025 pentru toate cele patru loturi, pe care vrea să le finalizeze încă din 2024
Autostrada A7 Buzău – Focșani: UMB a primit extensii până în 2025 pentru toate cele patru loturi, pe care vrea ...
Loturile 1 și 4 din Autostrada A7 Buzău - Focșani ar trebui finalizate până în mai 2025, iar loturile 2 și 3 până ...
Adrian Veştea: PNL nu va ieşi de la guvernare
Adrian Veştea: PNL nu va ieşi de la guvernare
Ministrul Dezvoltării, Adrian Veştea, a declarat joi că PNL nu va ieşi de la guvernare.
BMW şi Mercedes raportează scăderea vânzărilor, în urma rezultatelor slabe din China
BMW şi Mercedes raportează scăderea vânzărilor, în urma rezultatelor slabe din China
Cererea redusă şi concurenţa strânsă din China au afectat vânzările trimestriale ale BMW şi Mercedes, au anunţat ...