Plăţile de taxe şi impozite locale cu cardul au crescut în 2015 cu peste 40% – Visa

Contribuabilii care îşi plătesc în perioada 1 februarie - 31 martie 2016 taxele şi impozitele locale cu orice card Visa pot câştiga premii în valoare totală de 90.000 lei, valoarea taxelor şi impozitelor locale plătite cu cardul a crescut anul trecut cu 42%, la aproximativ 250 milioane lei, în contextul majorării tranzacţiilor online cu 74% şi extinderii reţelei de acceptare, potrivit datelor raportate de băncile membre Visa Europe din România.
Economica.net - mie, 27 ian. 2016, 12:02
Plăţile de taxe şi impozite locale cu cardul au crescut în 2015 cu peste 40% - Visa

Conform unui comunicat remis miercuri AGERPRES, Visa Europe, împreună cu băncile membre din România, vor derula în perioada 1 februarie – 31 martie 2016 cea de-a şaptea ediţie a campaniei anuale de promovare a plăţii taxelor şi impozitelor locale cu cardul, sub sloganul ‘Plăteşte impozitul local cu orice card Visa şi poţi trăi fără griji 10 ani de zile’.

În acest moment, 210 de primării din România acceptă plata taxelor şi impozitelor locale cu cardul, contribuabilii realizând anul trecut aproape 750.000 de plăţi cu cardul pentru a-şi achita obligaţiile fiscale, în creştere cu 49% faţă de 2014.

‘Românii şi-au folosit mai des cardurile anul trecut pentru a-şi achita taxele şi impozitele datorate statului, iar creşterea spectaculoasă este în mediul online, unde numărul tranzacţiilor s-a dublat. În aceste condiţii, ne bucură să vedem că autorităţile s-au angajat să susţină plăţile cu cardul şi dezvoltarea platformei ghiseul.ro, iar aici mă refer la strategia MCSI şi MFP pentru 2016. Aceste iniţiative vin în sprijinul eforturilor derulate în România de Visa şi băncile membre încă din 2009, inclusiv prin campanii de informare şi educare precum cea de plată a taxelor şi impozitelor cu cardul care în acest an va începe din februarie,’ a declarat Cătălin Creţu, directorul regional pentru România, Croaţia, Malta şi Slovenia al Visa Europe.

Visa Europe este cel mai mare procesator de tranzacţii din Europa, responsabil de procesarea a peste 16 miliarde de tranzacţii anual, respectiv 1.627 de tranzacţii pe secundă în perioadele de vârf.

În Europa, există peste 500 de milioane de carduri Visa şi 1 euro din fiecare 6 euro cheltuiţi este pe un card Visa. Cheltuielile totale realizate pe cardurile Visa depăşesc 2.000 miliarde de euro, în timp ce cheltuielile efectuate la POS reprezintă 1.500 miliarde de euro.

Te-ar mai putea interesa și
Tendinţă îngrijorătoare. Volumul cheltuielilor UE neconforme este în creştere (raport ECA)
Tendinţă îngrijorătoare. Volumul cheltuielilor UE neconforme este în creştere (raport ECA)
Nivelul de eroare estimat pentru cheltuielile de la bugetul Uniunii Europene creşte de la un an la altul, iar nivelul record al datoriei, războiul de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei,......
Deficitul balanţei comerciale a crescut cu 14,6%, în primele opt luni ale anului
Deficitul balanţei comerciale a crescut cu 14,6%, în primele opt luni ale anului
Deficitul balanţei comerciale (FOB/CIF) înregistrat de România în primele opt luni ale anului în curs s-a majorat cu ...
PIB a crescut cu 0,3% în trimestrul al doilea din 2024 – date INS
PIB a crescut cu 0,3% în trimestrul al doilea din 2024 – date INS
Produsul Intern Brut - date ajustate sezonier - estimat pentru trimestrul II din 2024 a fost de 442,094 miliarde lei preţuri ...
Fostul ministru al Sănătăţii Nelu Tătaru – vizat de DNA într-un dosar de luare mită
Fostul ministru al Sănătăţii Nelu Tătaru – vizat de DNA într-un dosar de luare mită
Fostul ministru al Sănătăţii Nelu Tătaru este vizat de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie într-un dosar ...