Nivelul fraudei la carduri este de 3 lei la 100.000 de lei cheltuiţi, în România – Visa Europe

Nivelul fraudei la carduri este scăzut în România, respectiv de 3 lei la fiecare 100.000 lei cheltuiţi, a declarat, joi, Cătălin Creţu, director regional pentru România, Croaţia, Malta şi Slovenia al Visa Europe, într-o conferinţă de presă.
Economica.net - joi, 28 ian. 2016, 09:55
Nivelul fraudei la carduri este de 3 lei la 100.000 de lei cheltuiţi, în România - Visa Europe

‘3 lei la 100.000 lei cheltuiţi în România reprezintă nivelul fraudei. În continuare există tot felul de comentarii despre posibilitatea de fraudare, ne alarmăm. Nu se întâmplă nimic. Nu se întâmplă foarte multe nici în Europa, unde avem multe carduri contactless. Dintre cele 522 de milioane de carduri, peste 1/5 sunt carduri contactless. Nu se întâmplă nimic în ceea ce priveşte frauda prin contactless nici în Europa şi nici în România, unde am început să asistăm la o creştere foarte puternică a tranzacţiilor contactless. Întotdeauna luptăm cu acest fenomen şi încercăm să rezistăm în faţa criminalilor, dar rezultatul este foarte bun pentru industrie şi pentru noi în particular’, a spus Creţu.

El a mai vorbit despre faptul că plăţile electronice descurajează frauda cu numerar.

‘Cu cât punem mai mult din acest numerar din consumul nostru personal pe carduri, cu atât cash-ul descreşte în detrimentul plăţilor electronice. Acesta este un lucru foarte bun, pentru că numerarul este aliatul cel mai puternic al economiei subterane. Nu există niciun dubiu că acest lucru, anume creşterea numerarului, avantajează creşterea economiei subterane. Numerarul permite oamenilor să dea valize de bani în continuare, pe când plăţile electronice sunt trasabile şi ne duc şi pe noi într-o lume care merge din ce în ce mai mult către plăţile electronice’, a explicat oficialul Visa Europe.

Fiona Wilkinson, chief communications officer, Visa Europe, a declarat, în aceeaşi conferinţă de presă, că frauda privind cardurile s-a menţinut la mai puţin de 5 cenţi la fiecare 100 de euro cheltuiţi, în Europa.

‘Frauda a rămas sub control. Frauda s-a menţinut la mai puţin de 5 cenţi la fiecare 100 de euro cheltuiţi în Europa. Aceasta a scăzut constant în ultimii ani. România face o treabă foarte bună în acest sens faţă de alte ţări europene. Nivelul este mult mai scăzut’, a spus Fiona Wilkinson.

Potrivit acesteia, Visa ţine sub control nivelul fraudei prin inovare, iar serviciul de tokenizare a avut un rol important în acest sens.

‘Un mod în care noi ţinem sub control nivelul fraudei este prin inovarea serviciilor în termeni de management al fraudei. Lansarea serviciului de tokenizare din ultimul an este foarte importantă. Tokenizarea este modul de neutralizare a datelor bancare, de a face datele de card neutilizabile’, a explicat oficialul Visa.

Potrivit unui comunicat al companiei, în prezent, mai mult de 1 euro din fiecare 5,7 euro cheltuiţi în Europa este pe un card Visa, în condiţiile în care în Europa există 522 milioane de carduri Visa – mai mult de un card pentru fiecare persoană adultă.

Te-ar mai putea interesa și
Revolut pregătește primul său card de salariu. Când se lansează și ce avantaje vor avea clienții?
Revolut pregătește primul său card de salariu. Când se lansează și ce avantaje vor avea clienții?
După ce a anunțat că-și va deschide sucursală bancară în România, Revolut, cu peste 4 milioane de clienți locali, pregătește și primul său produs produs clasic, au arătat, pentru......
Antoanela Comșa, Meta Estate: În România nu există poliță de asigurare a avansului. Am încercat în trecut, însă niciun asigurător nu a vrut
Antoanela Comșa, Meta Estate: În România nu există poliță de asigurare a avansului. Am încercat în trecut, însă ...
Parlamentarii PSD au venit, la două zile de la publicarea anchetei Recorder despre cazul Nordis, cu un articol de lege care ...
Magistrala 4 de metrou: Construcții Erbașu, Gulermak și Dogus au depus oferte pentru tronsonul Gara de Nord – Gara Progresul
Magistrala 4 de metrou: Construcții Erbașu, Gulermak și Dogus au depus oferte pentru tronsonul Gara de Nord – Gara ...
Cei trei ofertanți la licitația pentru construirea tronsonului Gara de Nord - Gara Progresul din Magistrala 4 de metrou ...
Nuclearelectrica anunță oprirea controlată a Unității 1 de la CNE Cernavodă
Nuclearelectrica anunță oprirea controlată a Unității 1 de la CNE Cernavodă
SN Nuclearelectrica S.A. anunță că Unitatea 1 a CNE Cernavodă va fi oprită controlat în seara zilei de 10.10.2024.