MedLife a anunţat azi, 19 aprilie, cumpărarea pachetului majoritar al grupului Dent Estet.
Grupul Dent Estet a încheiat anul 2015 cu afaceri nete de peste 22 milioane de lei. Pentru 2016 mizează pe afaceri nete cu 20-22% mai mari decât în 2015
Asociaţii Dent Estet Clinic SRL, societatea care operează clinicile Dent Estet, sunt Oana Roxana Taban şi pe Nicu Hagivreta, fiecare având cote de participare egale, ne-a comunicat Oficiului Naţional al Registrului Comerţului.
Grupul Dent Estet este format din şapte clinici stomatologice în Bucureşti şi Timişoara. Dintre acestea, trei sunt dedicate adulţilor, trei clinici sunt create exclusiv pentru copii, iar una este destinată adolescenţilor.
„Dent Estet reprezintă unul dintre puţinele business-uri de nişă din România care au avut încă de la început o strategie de business bine definită în ceea ce privește dezvoltarea şi extinderea companiei, înregistrând şi o creştere constantă de la an la an. Aceste valori comune au reprezentat o premisă foarte bună pentru a ne uni forţele şi a acționa sub umbrela unui sistem integrat, fiind o premieră în ceea ce priveşte alinierea a doi lideri în piaţa de servicii medicale private din România. În următoarea perioadă ţintim să extindem grupul de clinici Dent Estet cu cel puţin 1-2 unităţi noi în fiecare an, stomatologia urmând să devină una dintre cele şase divizii de business din cadrul MedLife, alături de hyperclinici, laboratoare, spitale, maternităti şi farmacii”, a spus Mihai Marcu, preşedintele Consiliului de Administraţie al MedLife.
Ca urmare a finalizării acestei tranzacţii, Oana Taban, fondator şi managing partner al grupului Dent Estet, va păstra integral atribuţiile de management în cadrul grupului şi va direct responsabilă de strategia de dezvoltare şi extidere a reţelei Dent Estet. Oana Taban va prelua inclusiv managementul diviziei de stomatologie din cadrul MedLife.
Tranzacţia este în curs de avizare de Consiliul Concurenţei, o procedură standard care se va extinde pe parcursul următoarelor luni.
Cifra de afaceri a grupului Dent Estet a depăşit valoarea de 22 milioane lei, previziunile pentru anul 2015 au fost depăşite, creşterea cifrei de afaceri e de peste 25%, aproape dublu faţă de obiectivele financiare stabilite la începutul anului trecut. Profitul net al grupului Dent Estet a crescut cu 26% faţă de valoarea anului 2015, a declarat recent pentru ECONOMICA.NET dr. Oana Taban, CEO şi fondator al grupului Dent Estet.
„În 2016 vom deschide o nouă clinică dedicată pacienţilor adulţi şi, datorită investiţiei semnificative în aparatură şi certificare pentru tehnici avansate de tratament, profitul nu va atinge valorile din 2015. Cu toate acestea, preconizăm o creştere a cifrei de afaceri între 20 şi 22%, generată în special din dezvoltarea diviziilor de implantologie şi estetică dentară”, ne-a spus dr. Oana Taban, CEO şi fondator al grupului Dent Estet.
Investiţii de peste 350.000 euro în 2016
„În anul 2016 ne vom concentra pe inaugurarea unei clinici pentru adulţi, dar şi pe extinderea clinicilor pentru copii în locaţiile în care acestea funcţionează deja. Valoarea investiţiilor pentru extinderea grupului va depăşi 350.000 euro, însă la acestea se vor adaugă investiţiile în: aparatură, programe educaţionale, cursuri dedicate exclusiv echipei medicale a Dent Estet”, a adăugat Oana Taban.
Dent Estet: în 2016 vom avea 800 de pacienţi noi pe lună
Numărul pacienţilor noi a crescut cu 20 – 30% în 2015 faţă de valoarea din 2014, în funcţie de publicul-ţintă al clinicilor. La finalul anului trecut, în toate cele şapte sedii ne vizitau lunar peste 650 de pacienţi noi. Anul acesta preconizăm că vom depăşi pragul de 800 de pacienţi noi pe lună, ne-a spus Oana Taban.
Profilul clientului Dent Estet
În clinicile de adulţi, numărul pacienţilor cu venituri medii şi ridicate depăşeşte numărul persoanelor cu venituri mici, care apelează în general la soluţii financiare interne sau externe pentru a urma planurile de tratament. Tendinţa nu se păstrează în clinicile pentru copii şi adolescenţi, unde părinţii care aleg tratamentele dentare pentru copiii lor au venituri eterogene. Din ce în ce mai mulţi bărbaţi cu vârste cuprinse între 28 şi 45 de ani aleg procedurile de estetică dentară, a explicat Oana Taban pentru Economica.net.
Numărul pacienţior străini a urcat cu 20% în 2015. Restaurările dentare complete, printre cele mai solicitate servicii de către străinii care se tratează în clinicile Dent Estet.
Numărul pacienţilor străini este nesemnificativ în comparaţie cu cel al pacienţilor români. Cu toate acestea, numărul turiştilor dentari a crescut cu 20% în 2015, faţă de cel din 2014, iar restaurările dentare complete, tratamentele complexe de implantologie şi chirurgie dentară sunt cele mai solicitate proceduri de către aceştia, a adăugat Oana Taban.
Cele mai solicitate servicii stomatologice din 2015 până acum
Cele mai solicitate tratamente la nivelul grupului Dent Estet au fost cele de implantologie dentară, urmate de cele de estetică dentară şi ortodonţie. Din păcate, studiile arată că în România, peste 70% din populaţie are cel puţin un dinte lipsă, iar 30% dintre români se confruntă cu edentaţie totală, adică lipsa tuturor dinţilor. De aceea, soluţiile funcţionale, precum implanturile dentare, în detrimental clasicelor proteze dentare, sunt din ce în ce mai căutate. Pe lângă implantologie, tratamentele estetice, dar şi cele cu aparat dentar au fost cele mai solicitate în ultimii ani. La categoria tratamentelor estetice includem faţetele dentare, dar şi aparatele dentare invizibile, montate pe faţa interioară a dinţilor, ne-a explicat Oana Taban.
MedLife a încheiat anul 2015 cu o cifră de afaceri cumulată de 101.5 milioane euro
„Ne-am atins obiectivele pentru 2015, fiind prima companie din sistemul medical privat românesc care a depăşit pragul de 100 milioane euro. 2016 a început foarte promiţător și, în acest context, estimăm o creştere organică de 20%, la care vom adăuga achiziţii de minimum 10 milioane euro. Nu excludem nici posibilitatea de a derula tranzacţii mai mari, situaţie în care vom ajusta semnificativ în creştere cifra de afaceri”, a mai spus Mihai Marcu.
În prezent, MedLife operează 16 policlinici în Bucureşti, Timişoara, Braşov, Arad, Craiova, Galaţi, Iaşi şi Cluj, 23 de laboratoare proprii de analize, 10 spitale în Bucureşti, Braşov, Arad, Craiova şi Iași, dintre care un spital de Pediatrie, unul de Ortopedie şi unul de Obstetrică-Ginecologie, trei maternităţi în Bucureşti şi în ţară, 32 de centre medicale generaliste în Bucureşti şi în ţară, 14 centre de excelenţă cu specializare unică, opt farmacii proprii reunite sub reţeaua PharmaLife Med.
„Am finalizat de curând toate tranzacţiile anunţate în ultimele luni, respectiv Centrul de imagistică Prima Medical din Craiova, Banca de celule stem Cells Stem Bank din Timişoara şi grupul de clincii şi laboatoare Diamed. În acest moment, suntem în discuţii avansate cu patru-cinci operatori de servicii medicale, şi ne-am propus ca în următoarele 18 luni să finalizăm tranzacţii cu firme a căror cifră de afaceri depăşeşte 20 milioane euro”, a mai spus Mihai Marcu, preşedinte CA al MedLife.
Cumpărarea pachetului majoritar al grupului Dent Estet, a doua cea mai mare tranzacţie pe piaţa de profil din acest an.
Pe 22 martie, reţeaua privată de sănătate Regina Maria, al doilea jucător pe piaţa serviciilor medicale private din România, a cumpărat spitalul Ponderas, singurul spital din România specializat în chirurgie metabolică de avangardă. Delta Health Care SRL, societatea care operează spitalul Ponderas, a avut cele mai mari afaceri nete în 2014 dintre toate firmele care operează unităţi private cu profil spitalicesc din România, potrivit unei analize ECONOMICA.NET.