„Din informaţiile noastre, într-o primă etapă ar urma să plece circa 400 de oameni care îndeplinesc condiţiile de pensionare. Ulterior, numărul celor care ar trebui să iasă la pensie ar putea ajunge la 800 de persoane, până la sfârşitul anului’, a explicat, pentru AGERPRES, liderul sindical.
Citeşte şi: Intrarea în insolvenţă a Complexului Energetic Hunedoara a fost anulată de instanţă
Acesta a precizat că la termocentrala Mintia sunt circa 20 de persoane care îndeplinesc deja condiţiile de pensionare, iar restul sunt salariaţi de la minele de cărbune din Valea Jiului.
Preşedintele SLIED a mai spus că termocentrala Mintia este cuprinsă, printr-o hotărâre de Guvern, între producătorii de energie ce asigură serviciile de sistem până la data de 31 decembrie 2017. În această situaţie aici trebuie să funcţioneze un grup energetic, iar alte două, de rezervă, vor asigura serviciile de sistem.
‘Grupurile de rezervă vor intra în funcţiune dacă se va solicita acest lucru, în situaţii impuse de funcţionarea sistemului energetic naţional’, a precizat Crişovan.
Calculele efectuate de sindicat arată că, în situaţia asigurării serviciilor de sistem, de la termocentrala Mintia nu ar mai trebui să fie disponibilizaţi angajaţi, a mai spus preşedintele SLIED.
În opinia sa, o decizie referitoare la viitorul CEH şi, implicit al termocentralei Mintia, va fi greu de luat deoarece compania se confruntă acum cu o situaţie unică în ţară, după ce judecătorii au decis rejudecarea procedurii de insolvenţă la această societate.
În cadrul CEH lucrează circa 6.300 de angajaţi la termocentralele Mintia şi Paroşeni, precum şi la minele de cărbune Lonea, Livezeni, Lupeni şi Vulcan din Valea Jiului.
CEH are datorii totale de 1,5 miliarde de lei, din care 1,2 miliarde de lei către Ministerul Finanţelor Publice.