Şeful SI în provincia Al-Anbar din Irak a fost ucis într-o lovitură aeriană – Pentagon

Şeful grupării Statul Islamic în provincia irakiană Al Anbar, Abu Wahib, a fost ucis vineri într-o lovitură aeriană a coaliţiei conduse de Statele Unite, a anunţat luni purtătorul de cuvânt al Pentagonului Peter Cook, citat de AFP, şi preluat de Agerpres.
Economica.net - lun, 09 mai 2016, 20:13
Şeful SI în provincia Al-Anbar din Irak a fost ucis într-o lovitură aeriană - Pentagon

„Noi îl considerăm ca un responsabil important al grupării Statul Islamic’ (SI), în ansamblu, a declarat Cook, într-un briefing de presă la Pentagon.

Abu Wahib era un fost membru Al Qaida în Irak şi a apărut în înregistrări video cu execuţii ale SI, a precizat Cook. El a fost ucis în timp ce era într-o maşină împreună cu alţi trei jihadişti, potrivit purtătorului de cuvânt.

Provincia Al-Anbar este de o importanţă ‘crucială’ în lupta împotriva jihadiştilor, a subliniat purtătorul de cuvânt.

Situată în vestul Irakului, provincia este majoritar sunită. Gruparea Statul Islamic controlează încă acolo zone mari, în ciuda contraofensivei lansate de forţele irakiene cu ajutorul coaliţiei, aminteşte France Presse.

După ce au recucerit Ramadi la sfârşitul anului 2015, forţele irakiene au recăpătat controlul asupra oraşului Hit la mijlocul lunii aprilie.

Dar gruparea Statul Islamic controlează încă marele oraş Fallujah, situat la aproximativ 50 km de Bagdad. Organizaţia jihadistă continuă să efectueze în mod regulat atacuri împotriva civililor şi forţelor de securitate în zonele sub control guvernamental.

Te-ar mai putea interesa și
Președintele Joe Biden șterge încă 4,5 miliarde de dolari din datoriile pentru studii făcute de americani
Președintele Joe Biden șterge încă 4,5 miliarde de dolari din datoriile pentru studii făcute de americani
Preşedintele Statelor Unite, Joe Biden, a anulat joi încă 4,5 miliarde de dolari din datoriile contractate de americani pentru studii, informează Reuters şi AFP, relatează Agerpres....
Autostrada A1 Sibiu – Pitești: Porr a forat 1.000 din cei 1.350 de metri ai Tunelului „Daniela” – secretar de stat
Autostrada A1 Sibiu – Pitești: Porr a forat 1.000 din cei 1.350 de metri ai Tunelului „Daniela” – ...
Constructorul austriac Porr a a atins astăzi o bornă importantă pe șantierul secțiunii 4 Tigveni - Curtea de Argeș ...
Un nou parc în București. Primele imagini, cum va arăta
Un nou parc în București. Primele imagini, cum va arăta
Parcul Grozăvești a intrat în linie drepată, a scris pe pagina sa de facebook primarul sectorului 6 al Capitalei, Ciprian ...
Supernova Constanța își extinde oferta de magazine și servicii. Printrea acestea Studioul de Planificare și Comandă IKEA, Animax și Tedi
Supernova Constanța își extinde oferta de magazine și servicii. Printrea acestea Studioul de Planificare și Comandă ...
Centrul comercial Supernova Constanța anunță extinderea portofoliului prin deschiderea unor noi magazine, cu scopul de ...