Parlamentul a votat numirea Irinei Radu la şefia SRTv

Plenul comun al Camerei Deputaţilor şi Senatului a admis marţi propunerea de numire a Irinei Radu în funcţia de preşedinte - director general al SRTv.
Economica.net - mar, 10 mai 2016, 09:32
Parlamentul a votat numirea Irinei Radu la şefia SRTv

Decizia a fost luată cu 304 voturi ‘pentru’ şi opt ‘împotrivă’.

În sală au fost prezenţi 230 de deputaţi şi 82 de senatori. Cvorumul de şedinţă este de 271.

Irina Radu a primit luni aviz pozitiv din partea Comisiilor de cultură ale Parlamentului pentru a ocupa funcţia de preşedinte – director general al SRTv.

Ea a susţinut în faţa comisiilor de specialitate că TVR a câştigat un proces cu o companie internaţională de distribuţie de film, salvând astfel peste 4 milioane de dolari pentru televiziunea naţională.

Pe de altă parte, Irina Radu a subliniat că va încerca să-i convingă pe colegii săi din Consiliul de Administraţie că ‘acea poveste cu insolvenţa este doar o poveste’.

Comisiile pentru cultură ale Parlamentului au decis luni să le audieze atât pe Monica Ghiurco, cât şi pe Irina Radu pentru funcţia de preşedinte – director general al SRTv, chiar dacă CA al TVR a recomandat-o pe Ghiurco pentru această calitate. Ghiurco a fost avizată negativ de Comisiile de specialitate.

Cine este Irina Radu

Irina Radu este licenţiată în Litere şi a urmat mai multe cursuri de specializare: Managementul relaţiilor cu clienţii şi cumpărătorii, Managementul Resurselor Umane, Management general, la Open University Business School; Jurnalism şi Comunicare, la California State University; Jurnalism, la Fundaţia Britanică Thomson.

Potrivit site-ului tvr.ro, Irina Radu are o lungă experienţă la TVR, fiind, pe rând, redactor-prezentator la TVR Iaşi, producător şi prezentator al Jurnalului TVR, redactor-şef la Ştiri, realizator de emisiuni.

Din 2013, ocupă funcţia de coordonator cu atribuţii de director la Direcţia Programe, la TVR.

În 2004, a devenit director al canalului TVR1. A mai fost director interimar al canalului TVR 2 pentru o scurtă perioadă, director Evenimente Speciale, redactor-şef al Redacţiei Copii-Tineret.

A mai fost producător general al Festivalului Cerbul de Aur (2000 şi 2001), iar în 2003, 2004 şi 2005 a fost directorul festivalului.

În intervalul 1998-2002, a fost şi membru în Consiliul de Administraţie al Televiziunii Române.

A obţinut premiul APTR pentru emisiunea ‘Culise’, în 2000, şi pentru Festivalul Cerbul de Aur, în 2003. În 2001, a primit premiul World Vision pentru reportaj.

Te-ar mai putea interesa și
În porturile europene au ajuns, în 2024, 17,8 milioane de tone de gaze lichefiate din Rusia
În porturile europene au ajuns, în 2024, 17,8 milioane de tone de gaze lichefiate din Rusia
În porturile europene au ajuns anul trecut 17,8 milioane de tone de gaze lichefiate rusești, cu peste 2 milioane de tone mai mult decât în anul precedent, potrivit analiștilor Rystad Energy,......
Planurile lui Trump cu Groenlanda şi cum vrea să creeze Super-SUA
Planurile lui Trump cu Groenlanda şi cum vrea să creeze Super-SUA
Preşedintele ales al SUA, Donald Trump, este serios în ceea ce priveşte încercarea de a obţine Groenlanda, atât pentru ...
Și Petrom vinde energie electrică în Republica Moldova. Contract bilateral semnat cu traderul de stat, Energocom
Și Petrom vinde energie electrică în Republica Moldova. Contract bilateral semnat cu traderul de stat, Energocom
Traderul de energie și gaze din Republica Moldova Energocom, controlat de stat, a anunțat semnarea unui contract bilateral ...
Holcim, Romcim și Heidelberg au fost amendate cu 43,7 milioane de euro de către Consiliul Concurenței. Producătorii de ciment s-au înțeles asupra prețurilor
Holcim, Romcim și Heidelberg au fost amendate cu 43,7 milioane de euro de către Consiliul Concurenței. Producătorii de ...
Consiliul Concurenţei a sancţionat Holcim Romania S.A., Romcim S.A. și Heidelberg Materials România S.A. cu amenzi în ...