Profitul net a urcat în primele trei luni din acest an la 34,3 miliarde de forinţi (123 milioane de dolari), în timp ce profitul ajustat după taxe a urcat cu 67%, la 48 miliarde de forinţi, în linie cu estimările analiştilor, după ce la subsidiara din Rusia s-a înregistrat primul profit trimestrial din ultimii doi ani. Analiştii se aşteptau la un profit trimestrial net de 32,8 miliarde de forinţi.
OTP Bank beneficiază de majorarea profitabilităţii la subsidiarele din Europa după ce veniturile nete din dobânzi de la operaţiunile din Ungaria sunt în declin, pe fondul costurilor de împrumut scăzute. De asemenea taxa pe bănci în Ungaria s-a înjumătăţit faţă de 2015, majorând câştigurile OTP.
‘Performanţele mai bune înregistrate de OTP se datorează îmbunătăţirii semnificative a operaţiunilor din Rusia şi Ucraina. Ne aşteptăm ca aceste două subsidiare să raporteze rezultatele anuale pozitive’, a afirmat directorul general Laszlo Bencsik.
Vineri, acţiunile OTP au scăzut cu 1,3%, la 7.062 forinţi, la Bursa de la Budapesta. Anul acesta titlurile au crescut cu 18%.
Veniturile nete din dobânzi au scăzut cu 10% în primul trimestru din 2016, la 129 miliarde de forinţi, în timp ce cheltuielile operaţionale au înregistrat un declin de 1%, la 92,9 miliarde de forinţi.
OTP Bank oferă servicii financiare universale în Ungaria, România, Muntenegru, Croaţia, Bulgaria, Rusia, Ucraina, Slovacia şi Serbia, pentru mai mult de 13 milioane de clienţi, prin intermediul unei reţele teritoriale de peste 1.500 de unităţi, ATM-uri şi canale electronice. OTP Bank România a înregistrat în 2014 un profit ajustat după impozitare de 11 milioane de lei, la venituri nete de 279,2 milioane de lei.