Cifra de afaceri a crescut în primul trimestru din 2016 cu 2,894 milioane lei faţă de cea din perioada ianuarie-martie 2015, la 37,355 milioane lei.
Veniturile din exploatare au totalizat, în perioada menţionată, 37,091 milioane lei, iar cheltuielile de exploatare 27,979 milioane lei.
La 31 martie 2016, Oil Terminal avea datorii totale de 54,544 milioane lei, din care 17,533 milioane lei datorii curente.
Societatea Oil Terminal este interconectată cu rafinăriile româneşti prin intermediul societăţii Conpet Ploieşti. Terminalul petrolier are legături la reţeaua naţională de căi ferate, la cea de căi rutiere şi la canalul Dunăre-Marea Neagră.
Principalii competitori pe piaţa internă sunt Terminalul din Portul Midia, exploatat de Rompetrol Rafinare, Terminalul Unicom-Oil Terminal din Galaţi, Frial SA Constanţa şi Minmetal Constanţa. Pe plan extern, principalii competitori sunt Terminalul portului Omisalje din Croaţia, care a preluat în totalitate tranzitul de ţiţei către Serbia, şi Terminalul Reni (Ucraina).
Oil Terminal este listată la categoria I a Bursei de Valori Bucureşti. Ministerul Economiei deţine 59,62% din acţiunile companiei, restul acţiunilor fiind deţinute de persoane fizice şi juridice.