Cum văd managerii economia României în următoarele două luni

Managerii din industria prelucrătoare, construcţii, comerţ şi servicii se aşteaptă la creşterea volumului producţiei şi a activităţii în perioada mai - iulie, se arată într-un comunicat de presă al Institutului Naţional de Statistică (INS).
Economica.net - lun, 30 mai 2016, 06:48
Cum văd managerii economia României în următoarele două luni

‘În cadrul anchetei de conjunctură din luna mai 2016, managerii din industria prelucrătoare preconizează pentru următoarele trei luni, creşterea volumului producţiei (sold conjunctural +19%). Pentru activitatea de fabricare a altor produse din minerale nemetalice se va înregistra tendinţă de creştere accentuată (sold conjunctural +51%), în timp ce pentru fabricarea tutunului tendinţa va fi de scădere (sold conjunctural -39%). Pentru preţurile produselor industriale se prognozează relativă stabilitate în următoarele trei luni (sold conjunctural +2%). Referitor la numărul de salariaţi se estimează creştere moderată, soldul conjunctural fiind de +6% pe total industrie prelucrătoare’, se arată în comunicat.

În activitatea de construcţii se va înregistra pentru următoarele trei luni, creştere a volumului producţiei (sold conjunctural +27%).

‘Managerii estimează creştere moderată a numărului de salariaţi (sold conjunctural +10%). În ceea ce priveşte preţurile lucrărilor de construcţii se preconizează relativă stabilitate a acestora (sold conjunctural +3%)’, informează INS.

În comerţul cu amănuntul managerii au estimat, pentru următoarele trei luni, tendinţă de creştere moderată a activităţii economice (sold conjunctural +9%).

‘Volumul comenzilor adresate furnizorilor de mărfuri de către unităţile comerciale va înregistra relativă stabilitate (sold conjunctural +3%). Angajatorii prognozează pentru următoarele trei luni scădere moderată a numărului de salariaţi (sold conjunctural -13%). Pentru următoarea perioadă, managerii societăţilor comerciale estimează scădere moderată a preţurilor de vânzare cu amănuntul (sold conjunctural -10%)’, menţionează documentul citat.

În ceea ce priveşte serviciile, conform estimărilor din luna mai 2016, cererea de servicii (cifra de afaceri) va cunoaşte creştere moderată în următoarele trei luni (sold conjunctural +14%).

În sectorul de servicii se estimează creştere moderată a numărului de salariaţi (sold conjunctural +8%). Conform opiniei managerilor, preţurile de vânzare sau de facturare ale prestaţiilor vor avea tendinţă de relativă stabilitate (sold conjunctural +1%).

Te-ar mai putea interesa și
Întreruperea furnizării de gaze rusești către Austria, motivată de Rusia cu explozia conductei Nord Stream
Întreruperea furnizării de gaze rusești către Austria, motivată de Rusia cu explozia conductei Nord Stream
Rusia a întrerupt sâmbătă livrările de gaze către Austria în urma unui litigiu între compania energetică austriacă OMV, deţinută parţial de stat, şi gigantul energetic rus Gazprom cu......
RAR, nevoit să oprească activitatea din întreaga țară din cauza unei probleme a sistemului informatic
RAR, nevoit să oprească activitatea din întreaga țară din cauza unei probleme a sistemului informatic
Registrul Auto Român (RAR) a oprit ieri activitatea la toate sediile sale din țară din cauza unui „incident tehnic”. ...
Cancelarul german Olaf Scholz are probleme. SPD, partidul său, e cotat în sondaje cu 15%, sub jumătate față de conservatorii germani
Cancelarul german Olaf Scholz are probleme. SPD, partidul său, e cotat în sondaje cu 15%, sub jumătate față de conservatorii ...
Cancelarul german Olaf Scholz urma să candideze pentru un al doilea mandat la viitoarele alegeri anticipate, după ce popularul ...
Analiza SWOT a industriei din România. Punctele tari și amenințările sectorului care asigură 20% din PIB
Analiza SWOT a industriei din România. Punctele tari și amenințările sectorului care asigură 20% din PIB
Un proiect de hotărâre de guvern privind aprobarea unei strategii naționale privind dezvoltarea industriei până în ...