Ce au declarat candidații favoriți la fotoliul de primar general al Bucureștiului, după ce au votat

Gabriela Firea, Nicușor Dan, Cătălin Predoiu și Robert Turcescu sunt, potrivit sondajelor, cel mai bine plasați în lupta pentru primăria generală a Bucureștiului. Iată ce a declarat fiecare dintre ei după ce a votat
Economica.net - Dum, 05 iun. 2016, 08:47
Ce au declarat candidații favoriți la fotoliul de primar general al Bucureștiului, după ce au votat

Gabriela Firea, candidatul Alianţei PSD+UNPR la funcţia de primar general al Capitalei, a votat duminică la Colegiul „Tudor Vianu”, mărturisind, după ce şi-a exprimat opţiunea electorală, că a avut emoţii mari, în ciuda faptului că s-a obişnuit cu transmisiile în direct de-a lungul anilor.

„Am votat cu speranţa că bucureştenii şi familiile lor vor avea o viaţă mai bună. Cu toţii ne dorim acest lucru, cu toţii am sperat de fiecare dată că se vor întâmpla lucruri frumoase în Capitală şi în România. Avem de această dată, poate, o şansă în plus, pentru că toţi suntem mai maturi, din toate punctele de vedere. Am votat cu gândul la o Capitală cu şcoli şi spitale moderne, cu problema traficului rezolvată într-un timp rezonabil, nu într-o perioadă foarte lungă de timp”, a spus Gabriela Firea.

Ea a adăugat că bucureştenii se află la capătul unei „perioade foarte agitate, o perioadă tulbure”. Firea a apreciat că decizia sa de a-şi folosi „întreaga energie şi tot timpul” avute la dispoziţie pentru a-şi prezenta bucureştenilor proiectele a fost una corectă.

„M-am gândit la copii, la locuri de joacă, la parcuri; m-am gândit la tineri, la locuri de muncă, la investitorii care o să vină în Bucureşti, să fie trataţi cu respect, atât investitorii români, cât şi cei europeni, dar şi cei americani, să găsească un mediu concurenţial adecvat. Am votat cu gândul la adulţi, la persoanele care sunt în activitate şi petrec foarte mult timp în trafic, spre serviciu, spre şcolile copiilor. Am votat cu gândul la seniorii noştri, la bunicii noştri, care merită o viaţă mai bună. (…) Sunt pregătită să lupt pentru bucureşteni, pentru intenţiile noastre bune exprimate în aceste zile”, a spus ea.

De asemenea, Gabriela Firea i-a îndemnat pe cetăţeni să voteze precizând că ea şi-a exprimat opţiunea electorală la fiecare scrutin.

„Acum suntem la alegeri locale, cu alte cuvinte alegem gospodarii oraşelor, nu suntem la alegeri parlamentare, unde votăm pentru Parlament, pentru constituirea unui nou guvern. În rest, fiecare cum consideră şi cum apreciază că s-au prezentat candidaţii din întreaga ţară în această perioadă: cu onestitate, bună credinţă. De asemenea, cu proiecte concrete pentru locuitorii tuturor oraşelor”, a spus Firea.

Ea a venit însoţită la urne de Dan Tudorache, candidatul Alianţei la funcţia de primar al sectorului 1.

După ce a votat, candidata a dat mâna cu toţi membrii secţiei de votare. Ea a precizat că va merge şi în alte sectoare, pentru „a lua pulsul” şi şi-a exprimat speranţa că va fi „o zi bună pentru bucureşteni, în primul rând”

Nicuşor Dan, candidatul Uniunii Salvaţi Bucureştiul la funcţia de primar general al Capitalei, spune că a votat pentru un Bucureşti necorupt şi pentru o nouă clasă politică, el îndemnând alegătorii să îşi exprime duminică opţiunea electorală.

„Vreau să mulţumesc sutelor de oameni care au muncit pentru campanie, inclusiv cei care s-au trezit la 5 dimineaţă astăzi ca să supravegheze votul din partea noastră. Am votat pentru un Bucureşti necorupt, am votat pentru o nouă clasă politică, nu pentru una care şi-a dovedit şi corupţia şi incompetenţa. Vreau să îndemn oamenii să iasă la vot. De câte ori oamenii au ieşit la vot în număr mare s-au produs schimbări importante în România şi sunt convins că putem să o facem azi. Îi îndemn pe oameni să aibă încredere în toţi ceilalţi care au acelaşi vot ca şi ei, să aibă încredere că împreună putem să construim o societate în care ne decidem noi singuri destinul”, a declarat Nicuşor Dan, la ieşirea de la urne.

Întrebat dacă este emoţionat, el a răspuns că simte responsabilitate faţă de mulţi oameni care au muncit în campanie.

„Vom merge din secţie în secţie. Ne vom vizita oamenii care supraveghează alegerile pentru noi şi la ora 21,00 sper să ne regăsim cu veşti bune”, a afirmat Nicuşor Dan.

Nicuşor Dan a votat la Şcoala nr. 279 „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavril” din sectorul 6 al Capitalei.

Candidatul PNL pentru Primăria Capitalei, Cătălin Predoiu, a declarat, duminică, că a votat pentru seriozitate şi profesionalism, acestea fiind soluţiile câştigătoare pentru bucureşteni.

„Sunt convins că va fi începutul unei perioade însorite şi pentru Bucureşti după atâţia ani de administraţie care ne-a adus numai umbre şi multe necazuri. Am votat pentru soluţii serioase, am votat pentru seriozitate şi profesionalism, pentru că numai acestea sunt soluţiile câştigătoare, soluţii câştigătoare pentru bucureşteni, în primul rând”, a afirmat Predoiu, după ce a votat la Colegiul Economic „Virgil Madgearu”.

El spus că este încrezător că votul bucureştenilor va aşeza Capitala acolo unde îi este locul.

„Eu sunt convins (…) că sunt soluţii câştigătoare şi astăzi din acest vot al bucureştenilor să dea Dumnezeu să iasă o administraţie care să aşeze oraşul acolo unde îi este locul, o mare Capitală europeană”, a adăugat Predoiu.

Cătălin Predoiu a venit la vot alături de soţia sa.

Candidatul PMP la Primăria Capitalei, Robert Turcescu, a declarat, duminică, la ieşirea de la urne, că, dacă electoratul doreşte să schimbe ceva, va trebui să vină la vot, iar dacă acest lucru nu se va întâmpla, probabil că trebuie privit ”şi într-o parte şi în alta, şi la clasa politică şi la societatea românească”.

„Mă gândesc cu speranţă că nu e un efort foarte mare nici pentru democraţie, nici pentru noi înşine să ieşim o dată la patru ani la vot la alegeri locale sau generale, mai ales că (…), măcar într-o oarecare măsură, oricum mai mult decât în anii precedenţi, societatea politică din România a făcut un pas: a admis să aducă oameni noi pe liste. (…) Acum cred că responsabilitatea e împărţită. Cred că şi electoratul – societatea românească – are, la rândul ei, obligaţia să aducă vreme de 5-10 minute un tribut plătit democraţiei care, să fim serioşi, nu este unul dureros. Mergem la vot, punem o ştampilă pe buletinele de vot şi considerăm că dorim să schimbăm ceva. Dacă nu se va întâmpla asta, probabil că trebuie să ne uităm şi într-o parte şi în alta, şi la clasa politică şi la societatea românească, şi să analizăm cu adevărat ce se întâmplă cu noi toţi”, a spus Turcescu.

El a precizat că a votat cu gândul la copiii săi şi la copiii bucureşteni, pentru ca aceştia „să trăiască realmente într-o capitală europeană”.

„Am votat cu foarte multă speranţă şi cu gândul că oamenii tineri din acest oraş, oamenii maturi din acest oraş, care îşi doresc realmente să se schimbe lucrurile în bine, vor ieşi azi la vot. Privesc cu încredere ziua de azi şi sunt convins că lucrurile vor ieşi aşa cum trebuie pentru acest oraş”, a adăugat Turcescu.

 

Te-ar mai putea interesa și
Mediul de afaceri face apel la menținerea României pe traiectoria pro-europeană și trans-atlantică
Mediul de afaceri face apel la menținerea României pe traiectoria pro-europeană și trans-atlantică
Mai multe organizații patronale au transmis astăzi un apel, cu titlul "România, sens unic spre viitor, via UE, NATO și OCDE", în care cer mediului politic menținerea țării noastre pe......
Volodimir Zelenski a aprobat bugetul Ucrainei pentru anul 2025, din care cheltuielile pentru apărare reprezintă 60%
Volodimir Zelenski a aprobat bugetul Ucrainei pentru anul 2025, din care cheltuielile pentru apărare reprezintă 60%
Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a semnat joi legea bugetului naţional pentru 2025, din care puţin peste 50 de ...
Bulgaria se alătură Acordului multilateral referitor la schimbul automat de informaţii cu privire la cadrul de raportare al criptoactivelor
Bulgaria se alătură Acordului multilateral referitor la schimbul automat de informaţii cu privire la cadrul de raportare ...
Cu prilejul celei de a 17-a reuniuni plenare a forumului global al OCDE cu privire la transparenţă şi schimb de informaţii ...
“O familie medie din România are 3-4 abonamente la servicii de streaming, dar nu vrem să simțim prețul energiei electrice” – Corneliu Bodea
“O familie medie din România are 3-4 abonamente la servicii de streaming, dar nu vrem să simțim prețul energiei electrice” ...
Corneliu Bodea, fondatorul grupului Adrem și președintele Centrului Român al Energiei (CRE), spune că ar trebui ca clienții ...