Anchetă în Germania pentru un angajat al Volkswagen suspectat că ar fi distrus dovezi

Procuratura germană a anunţat joi că investighează un angajat al Volkswagen care ar fi cerut colegilor săi să şteargă sau să ascundă date legate de scandalul emisiilor (Dieselgate), transmit AP şi Deutsche Welle, potrivit Agerpres.
Economica.net - joi, 09 iun. 2016, 20:40

Procurorul Klaus Ziehe, de la tribunalul regional din Braunschweig, a afirmat că suspectul, al cărui nume nu a fost dat publicităţii, a făcut cererea ‘în mod indirect dar suficient de clar’ chiar înainte ca Volkswagen să recunoască că a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel.

Ziehe a explicat că unii angajaţi au mutat fişierele din calculatoare pe unităţi de stocare USB, unele fiind ulterior recuperate.

‘Până acum nu credem că s-au pierdut date semnificative, care ar afecta sau ar întârzia investigaţiile’, a declarat procurorul din Braunschweig.

Reprezentanţii Volkswagen nu au comentat informaţia deoarece investigaţia este în derulare.

Joi, acţiunile companiei au scăzut cu 2,3%, la 128,10 euro la Bursa de la Frankfurt.

În pofida scandalului Dieselgate, Volkswagen, cel mai mare producător auto din Europa, a raportat o creştere a livrărilor pe plan global de 0,8% în primele trei luni până la 2,5 milioane de vehicule, depăşind liderul mondial Toyota Motor, care a vândut 2,46 milioane de unităţi.

Grupul Volkswagen face obiectul unor investigaţii în mai multe ţări, după ce a recunoscut că, în perioada 2005 – 2015, a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel.

Portofoliul Volkswagen este format din 12 mărci, printre care automobilele VW, Lamborghini, Skoda, Seat, Bentley, Audi şi Bugatti, dar şi camioanele MAN şi Scania.

Te-ar mai putea interesa și
Soldul creditelor ipotecare a crescut de patru ori în ultimii 16 ani. Ponderea acestora în PIB în  este estimată la 6,7% comparativ cu media europeană de 40%
Soldul creditelor ipotecare a crescut de patru ori în ultimii 16 ani. Ponderea acestora în PIB în este estimată la 6,7% ...
În 16 ani, soldul creditelor ipotecare a crescut de la 5,7 miliarde de euro la 21,7 miliarde de euro. 88% dintre creditele ipotecare aflate în plată sunt în moneda națională, 12% fiind în......
Rusia: Ucraina este un stat eşuat, iar Republica Moldova merge pe aceeaşi cale
Rusia: Ucraina este un stat eşuat, iar Republica Moldova merge pe aceeaşi cale
Ucraina, "un stat eşuat", s-a lăsat sedusă de integrarea europeană şi a devenit principala unealtă a SUA împotriva ...
UE contestă la OMC măsurile Chinei privind importul de coniac
UE contestă la OMC măsurile Chinei privind importul de coniac
Comisia Europeană a anunţat luni că a iniţiat o acţiune în instanţă, la Organizaţia Mondială a Comerţului (OMC), ...
PSD va decide după alegerile parlamentare pe cine susţine pentru turul doi al prezidenţialelor, spune Mihai Tudose
PSD va decide după alegerile parlamentare pe cine susţine pentru turul doi al prezidenţialelor, spune Mihai Tudose
Partidul Social Democrat va decide după alegerile parlamentare pe cine susţine pentru turul al doilea al prezidenţialelor, ...