Henri Coandă, locul patru în topul european al aeroporturilor cu cea mai mare creștere a traficului aerian

Aeroportul Internaţional 'Henri Coandă' Bucureşti (Otopeni) ocupă locul 4 în clasamentul european al aeroporturilor care au înregistrat cea mai mare creştere a traficului aerian, în luna mai 2016, la categoria fluxului de pasageri cuprins între 5 şi 10 milioane, a anunţat, vineri, într-un comunicat de presă transmis AGERPRES, Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB).
Economica.net - vin, 08 iul. 2016, 08:40
Henri Coandă, locul patru în topul european al aeroporturilor cu cea mai mare creștere a traficului aerian

În cadrul categoriei amintite, prima poziţie este ocupată de aeroportul Berlin Schoenefeld, urmat de Larnaca (Cipru) şi Ibiza (Spania). De asemenea, în urma aeroportului Internaţional ‘Henri Coandă’ Bucureşti se clasează aeroportul Porto.

Potrivit sursei citate, în perioada ianuarie – martie, la categoria aeroporturilor cu peste 25 de milioane de pasageri pe an, primele poziţii sunt ocupate, în ordine, de Barcelona El Prat, Dublin, Copenhaga, Istanbul Sabiha Gokcen şi Amsterdam.

Totodată, la categoria 10 – 25 de milioane de pasageri/an, pe primele locuri s-au clasat aeroporturile Gran Canaria (Spania), Bonn Cologne, Budapesta, Tel Aviv şi Malaga, iar la categoria sub 5 milioane de pasageri pe an, topul este condus de Oradea, urmat de Palanga (Lituania), Harkov (Ucraina), Ohrid (Macedonia) şi Burgas (Bulgaria).

Aeroportul Internaţional ‘Henri Coandă’ Bucureşti a înregistrat, în luna mai a acestui an, un trafic aerian de 935.940 pasageri şi 9.204 mişcări de aeronave (aterizări şi decolări). În acest context, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, numărul pasagerilor care au tranzitat aeroportul din Capitală, în mai 2016, a înregistrat o creştere de 18,9%. Evoluţia numărului de pasageri pe Aeroportul Henri Coandă devansează semnificativ tendinţa generală de 3,6%, înregistrată la nivel european.

În acelaşi timp, Aeroportul Henri Coandă a înregistrat şi o creştere a numărului de mişcări de aeronave, depăşind şi la acest capitol trendul european, care a atins 3,1%. Astfel, în luna mai, numărul mişcărilor de aeronave pe acest aeroport s-a majorat cu 11,5%, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2015.

Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB) şi-a început activitatea la data de 5 februarie 2010 şi asigură coordonarea operaţională şi managementul celor două aeroporturi ale Capitalei.

CNAB a fost înfiinţată prin fuziunea societăţilor care gestionau aeroporturile bucureştene: Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti şi Aeroportul Internaţional Bucureşti Băneasa Aurel Vlaicu.

Te-ar mai putea interesa și
AI la bugetari. Program de guvernare PSD privind digitalizarea – Ivan: Vorbim inclusiv de folosirea inteligenţei artificiale în administraţia publică
AI la bugetari. Program de guvernare PSD privind digitalizarea – Ivan: Vorbim inclusiv de folosirea inteligenţei artificiale ...
Inteligenţa artificială va fi folosită în administraţia publică din România, iar cel mai important proiect pregătit în momentul de faţă este aplicaţia unică a statului, a declarat,......
UPDATE – România intră deplin în Schengen în ianuarie 2025, anunţă Ungaria. Primele reacţii
UPDATE – România intră deplin în Schengen în ianuarie 2025, anunţă Ungaria. Primele reacţii
România şi Bulgaria se pot alătura pe deplin spaţiului Schengen de liberă circulaţie din ianuarie 2025, a declarat ...
43% dintre companiile germane active în România estimează degradarea mediului economic în următoarele 12 luni
43% dintre companiile germane active în România estimează degradarea mediului economic în următoarele 12 luni
Aproximativ 43% dintre companiile germane din România estimează o înrăutăţire a situaţiei economice în următoarele ...
ANAF avertizează cu privire la mesajele false transmise în numele instituției
ANAF avertizează cu privire la mesajele false transmise în numele instituției
Agenția Națională de Administrare Fiscală informează contribuabilii cu privire la reapariția unor mesaje false transmise ...