‘Anul trecut am închis 350. În portofoliul nostru sunt 7.600 de sonde care produc. Acum am analizat portofoliul nostru de sonde şi avem 250 de sonde care vor fi închise. O parte sunt închise parţial. Dacă mâine preţul petrolului sare de 80 dolari/baril, ceea ce nu credem, atunci vom avea un alt număr’, a spus Zeilinger.
La rândul său, Mariana Gheorghe, CEO OMV Petrom, a precizat că având în vedere situaţia costurilor dar şi preţurile de realizare a produselor, analiza pe fiecare sondă a continuat.
În ceea ce priveşte scăderea numărului de personal, ea a precizat că volumul de activitate s-a redus dramatic.
‘Volumul de proiecte, volumul de activitate s-a redus dramatic. Rezultatele noastre au dus la 50% profit operaţional mai mic decât anul trecut, activitatea de eficientizare şi modernizare duce şi la reducerea numărului de personal. În acest moment vedem aceste preţuri joase continuând pe o perioadă mai lungă. Acesta este motivul pentru care măsurile noastre sunt structurale şi puternice pentru că nu vedem o revenire într-un termen foarte scurt’, a mai arătat CEO-ul OMV Petrom.
Numărul de angajaţi a scăzut cu 7%, din iunie 2015 până în iunie 2016, la 15.237 persoane, conform datelor companiei.
Grupul OMV Petrom a afişat un profit net în scădere cu 61% după prima jumătate a acestui an, rezultatul net cifrându-se la 405 milioane de lei comparativ cu 1,036 miliarde de lei în perioada similară a anului trecut, potrivit rezultatelor financiare neauditate publicate miercuri.
În primele şase luni din acest an, compania a realizat investiţii în valoare de 1,337 miliarde de lei, în scădere cu 35% faţă de primul semestru al anului trecut, influenţate în principal de o scădere semnificativă în segmentul Upstream. Investiţiile din Upstream s-au cifrat la 1,064 miliarde de lei în primele şase luni ale acestui an, comparativ cu 1,947 miliarde de lei în perioada similară a anului trecut.
Grupul austriac OMV este acţionarul majoritar al Petrom, cu o participaţie de 51,01%, în timp ce Ministerul Economiei deţine un pachet de 20,64% din acţiuni, iar Fondul Proprietatea 20,11%. Petrom este cea mai mare companie românească de petrol şi gaze, cu activităţi în sectoarele Upstream (Explorare şi Producţie), Downstream Oil (Rafinare şi Marketing), Downstream Gas (Gaze şi Energie).